Hírek

2016.11.28. 19:03

Már csaknem nyolcszázan csatlakoztak a tizenegy napja megjelent petícióhoz

A Székesfehérvárt és Győrt összekötő 81-es főúttal kapcsolatban már számos kritika megfogalmazódott.

Sebestyén Lilla

Most egy petíció is napvilágot látott az út átalakításával kapcsolatban, melyet már csaknem nyolcszázan aláírtak.

„Magyarország Alaptörvényének XXV. cikkében biztosított jogunkkal élve a kormányhoz, mint közhatalmat gyakorló szervhez fordulunk, és kezdeményezzük a 81-es főút Székesfehérvár - Mór - Győr közötti szakaszának 2x2 sávosra bővítését a falvak elkerülésével, még a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban" - ez a kérelem november 18-án jelent meg a peticiok.com internetes portálon.

Évente 12-17 baleset történik a 81-esen. Az elmúlt négy évben tizenketten vesztették itt életüket Fotó: FMH-archív

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a kezdeményezést két nap leforgása alatt több mint kétszázan írták alá, ez a szám mostanra pedig - tizenegy nappal később - négyszeresére duzzadt.

Mára közel nyolcszáz támogatója van a petíciónak, melyet Kovács László fogalmazott meg a honlapon.

A kérelemhez kapcsolódó fórumon, az aláírók hozzászólásaiból az is körvonalazódik, miért van létjogosultsága ennek a kezdeményezésnek: a hatalmas tranzitforgalom és az ezzel járó zaj megkeseríti a 81-es főút mellett élők mindennapjait, rengeteg a baleset - a halálos balesetek száma is - abból kifolyólag, hogy szinte lehetetlen előzni a teherautók miatt. Illetve, sokan a meredek árkot, az út bizonyos szakaszainak minőségét is kifogásolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!