Hírek

2017.08.07. 11:49

Kisfia született a szombaton sztrádadugóban rekedt házaspárnak

Lepsény/Székesfehérvár - A szombat éjszakai dugóban vajúdott egy kismama az M7-esen, Lepsény térségében, miután és és férje a feltorlódott kocsisorban állva hiába próbáltak eljutni autójukkal a fehérvári kórházba.

Kocsis Noémi

Ahogy azt a Feol megírta, a családon végül a Készenléti Rendőrség beosztottjai segítettek, akik szerencsére éppen ezen a szakaszon haladtak Budapest felé. Az apa tőlük kért segítséget, a rendőrök végül megkülönböztető villogó jelzést használva felvezették a leállósávon a már nem is mindenórás, de inkább mindenperces anyukát a fehérvári kórházig, ahol vasárnap hajnalban egészséges kisfiúnak adott életet. A kicsi harmadik gyermekként érkezett a családba, erről többet azonban az érintettek nem kívánnak a nyilvánosság tudomására hozni, így egyelőre azt sem tudni, mi lett a fiúcska neve.

Mint lapunk érdeklődésére Hagymásy László főorvos, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezetője elmondta, a gyermek az anyuka beérkezését követő tíz percen belül jött a világra. Bár az intézményt az autópályán megindult szülésről előre nem értesítette senki, a felszereltségnek köszönhetően nem volt probléma azonnal ellátni a vajúdót, tette hozzá a főorvos. Bár rendőrségi beavatkozásra ritkán van szükség, Hagymásy főorvos hozzátette, saját praxisában vele is előfordult hasonló, egy császármetszéses ikerszüléshez igyekezve egy alkalommal szintén a rendőrök segítettek felvezetéssel eljutni a szülő nőhöz. A vasárnap hajnalban született kicsi és édesanyja is jól vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!