Hírek

2012.10.28. 13:12

Labdarúgó NB II - Fölényesen nyert a Puskás Akadémia

Székesfehérvár – Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában, a Nyugati csoportban a Puskás Akadémia Kaposváron, amíg az Aqvital-Publo Csákvár Szigetszentmiklóson győzött.

Matók János

Kaposvár II–Puskás Akadémia FC 0-4 (0-0), 150 néző. Vezette: Kiss (Kepe, Nagy T.). Kaposvár: Horváth L. – Földes, Major, Kiss, Fenyvesi – Vadas (Garai), Kirchner, Kovacsics, Böjte (Kuckó), Katona (Thian) – Házi. Vezetőedző: Barna László. Puskás akadémia: Czirjék – Margitics, Papucsek, Aposztolopoulosz, Farkas N. – Polonkai, Tóth (Soós) – Baracskai (Gajdos), Szakály, Kleinheisler (Moreira) – Zsolnai. Vezetőedző: Benczés Miklós. Már az első félidőben is fölényben játszott, de a lehetőségeit elpuskázta a felcsúti vendégcsapat. A 44. percben aztán emberelőnybe is került, miután a kaposvári Kisst a 2. sárga lapja után a játékvezető kiállította. Aztán a 47. percben beindult a „gólhenger”: Baracskai szabadrúgása után Papucsek fejelte a labdát a kapuba, bár Major ugyan még beleért, de menteni már nem tudott, 0-1. Túl sokat nem kellett várni a vendégek második találatára, hiszen az 56. percben egy szöglet után Szakály beadását Aposztolopoulosz kapásból vágta a hazai csapat hálójába, 0-2. Egyértelmûen a sokkal jobb Puskás akadémia uralta a játékot, ami a 70. percben a 3. találatban jelentkezett is: Kleinheisler ugratta ki a csereként pályára lépő Gajdost, aki a kapus Horváth lábai között lőtte a labdát a kapuba, 0-3. A slusszpoén a 78. percben volt látható: Gajdos húzott el a szélen, majd pontosan ívelt a kapu elé, s az érkező Zsolnai – a napokban született meg kislánya – fejjel talált be a kapuba, 0-4. Ezzel a győzelmével a Puskás Akadémia FC megszilárdította, és 4 pontra növelte előnyét a Kozármisleny előtt. Szigetszentmiklósi TK–Aqvital-Publo Csákvár 1-3 (0-2), 100 néző. Vezette: Botló (Hofbauer, Hima). Szigetszentmiklósi TK: Dénes – Basztovanov, Kornis, Szamosszegi, Deutsch – Hullám, Barna Zs., Lannert, Kiss K. (Pereira) – Urbán G. (Besztercei), Márkus T. (Bali). Megbízott edző: Várhidi Péter. Aqvital-Publo Csákvár: Gelei V. – Ambrus, Sötét, Burucz, Ódé – Hajdú S., Csordás Sz. – Vinícius (Molnár Cs.), Domján, Rigó (Domonyi) – Folmer (Juninho). Vezetőedző: Bognár György. Gólszerző: Vinícius (0-1) a 25., Csordás Sz. (0-2) a 39., Folmer (0-3) a 60., Hullám (11-esből, 1-3) a 75. percben. Kiállítva: Dénes (gólhelyzetben szabálytalankodott Folmerrel) a 68., Deutsch (a második sárga lap után) a 91. percben. Bejött Bognár György húzása, illetve a mérkőzés előtti „jóslása”, hiszen az Aqvital vezetőedzője – felkészülve a szigetszentmiklósi körülményekre – egész héten a csákvári mûfüves nagypályán készült erre a roppant fontos találkozóra. Azt is elmondta előzetesen, hogy szerinte a két csapat szinte „egálban” van, így a győzelmük is benne van a pakliban. Ami be is jött, hiszen a vendégek talán az eddigi legjobb teljesítményükkel rukkoltak elő, esélyt sem adva annak a Szigetszentmiklósnak, amely csapat legutóbb kétszer egymás után győzött. Bognár György: – Fegyelmezetten, egységesen játszottunk, megérdemelten nyertünk. Több lehetőségünk volt, elégedett vagyok a csapattal. Az Aqvital a tabella 9. helyén áll, szombaton 13.30-kor a Zalaegerszeget fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!