Hírek

2013.10.07. 17:21

Kutyatámadás: bizonyítani lehetetlen

Úrhida – Hogy kutyák támadjanak más haszonállatokra, talán nem olyan ritkaság.

Kocsis Noémi

Hogy ugyanazok a kutyák kétszer is elkövessék e tettet, már valószínűleg ritkább. Ez a mondat azonban valószínűleg egy cseppet sem vigasztalná az úrhidai Veress Gyulát, aki pénteken délelőtt azzal hívta fel szerkesztőségünket, szétmarcangolva találta 18 tyúkját az állatok tartására szolgáló, bekerített udvarban, továbbá egy bak kecskéjének lábát is alaposan megharapdálták valami állatok. Mivel az eset csütörtökről péntekre virradóra történhetett, a károsult nem látta az „elkövetőket”.

Reggelre mindenesetre azt észlelte, szerteszét hevernek a döglött tyúkok, a kecske meg fájdalmasan mekegve biceg. Veress Gyula kihívta az illetékes állatorvost és az udvar kerítésén úgy-ahogy befoltozta a lyukat. Azon át jöttek be ugyanis a hívatlan támadók...

 


A kerítésre rágott lyuknál panaszkodik a szétmarcangol tyúkok és kecske gazdája Úrhidán. Hiába látta és azonosította be az elkövető, szabadon poroszkáló ebeket, s vonta kérdőre azok tulajdonosát, a kára egyelőre megtérítetlen, hisz nincs bizonyíték (Fotó: Tósoki Attila)

 

Veress Gyula 1988 óta lakik a településen, a nyugdíj felé közeledve adta a fejét állattartásra, gondolva, ellátja ő hússal, tojással, kecsketejjel a négy gyerekét, három unokáját. A múlt hétvégéig nem is igen volt baj az állatokkal, a kecskék ráadásul természetes gyomirtónak is remekül beváltak. A péntek hajnali támadásnak még nem volt szemtanúja, csak nagy ugatást hallottak a szomszédok, s az állatorvos erősítette meg, hogy az elhullott baromfiak sérülései kutyáktól származhattak – az eset azonban szombat reggelre megismétlődött, s ekkor már Veress úr is szembesült az elkövetőkkel.

Két kisebb eb ugyanis a kecskéknek eledelül vett szénagurigák tetején feküdt, de a tulajdonos lépteire kereket oldottak. Mivel fotót nem sikerült készítenie a kárvallottnak, hiába nyomozta ki a kutyák gazdáját és ment számonkérni a tyúkmészárlást, a mintegy 100 ezer forintos kára egyelőre kiegyenlítetlen, mert a kutyák a 80 kilós, már megtámadott kecskével ezúttal véglegesen elbántak. Az állatok egyébként nem voltak biztosítva...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!