Hírek

2012.11.04. 07:59

Kukoricázás, Rippl-Rónai művek között (videóval)

Székesfehérvár - Mutatós képek készültek szombaton délután a Városi Képtár-Deák Gyűjtemény foglalkozásán, amely a Rippl-Rónai tárlathoz kapcsolódott.

Bokros Judit

Áprilisban nyílt meg a "... valahol otthon..." - Kaposvár, Párizs, Budapest című, Rippl-Rónai József festőművész képeit bemutató gyűjteményes tárlat a Városi Képtár-Deák Gyűjteményben. Azóta több programot, gyerekfoglalkozást is szerveztek a bemutatott anyag köré, az utolsót éppen szombaton délután, a kiállítás nyitva tartásának utolsó hétvégéjén. A képtár galériáján sok kis gyermekkéz, felnőtt segítséggel készített képeket festékkel, krétával vagy anyagdarabokból, Rippl-Rónai József alkotói technikájának szellemében.


Amint azt Szirmai Nóra múzeumpedagógustól megtudtuk: e programok legfőbb célja, hogy az alkotót és művészetét közel vigyék a ma emberéhez, a kicsikhez is. Ezért kellékek gazdag tárát kínálják egy-egy ilyen foglalkozáshoz, így a felnőtt vagy gyermek résztvevők temperával, pasztell krétával egyaránt festhetnek, rajzolhatnak, de anyagdarabokból is állíthatnak össze képet. Témát nem adnak meg, hadd szárnyaljon a képzelet, ám ihlető lehet a kiállításon látott képek sora. A művész korszakaiból pedig az úgynevezett kukoricás képeket emelik ki leginkább, mert a kisebbek fantáziáját ez foghatja meg leginkább, és e technika alapján lehet a legkönnyebben gyakorolni is az ecsetvonásokat.


A képtár falai között próbálkozók örömmel vetették bele magukat a színek, formák Rippl-Rónait idéző világába, a tárlat pedig vasárnap 10 és 18 között még látogatható azoknak is, akik eddig lemaradtak róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!