Hírek

2013.04.15. 20:56

Kigyulladt egy lóistálló Cecén (fotókkal)

Öt állat pusztult el a lángoló nádfedeles épületben. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos marhaistállóra. A lángokat a sárbogárdi, a paksi, a solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók és a németkéri önkéntes tűzoltó egyesület tagjai fékezték meg.

Klecska Ernő

15.00

Fotók: Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A még izzó részeket végül tizenöt órás munkát követően kedden délre oltották el a hivatásos tűzoltók.


Több ló elpusztult egy kigyulladt istállóban hétfőn éjszaka Cece közelében - közölte a Fejér megyei katasztrófavédelem. Szabó-Bisztricz Anett szóvivő elmondta, hogy az épület teljes terjedelmében ég és veszélyeztet egy közelben lévő marhaistállót.

A lóistállóból mintegy harminc lovat mentettek ki, a másik épületből kiterelik a szarvasmarhákat. A földúton megközelíthető tanyán egy 85-ször 15 méter alapterületű, nádtetős épület borult lángba. Az istállóból a lovak többségét a gondozó kiterelte, de közben a férfi égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.


Egy lovat a hivatásos tűzoltók mentettek ki, és gyors beavatkozásuknak köszönhetően a szomszédos marhaistállóra a tűz nem terjedt át.



A katasztrófavédelem sárbogárdi hivatásos tűzoltóegységeinek kiérkezésekor a téglaépület teljes terjedelmében égett. A lángok veszélyeztették a körülbelül húsz méterrel távolabb lévő marhaistállót, amelyből az állatokat már a tűzoltók terelték ki. A két épület között néhány szénabála is meggyulladt. A nádfedésű istálló oltása közben még egy lovat sikerült kimenteniük, öt állat azonban az égő épületben elpusztult.

A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a sárbogárdi, a paksi, a solti és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók és a németkéri önkéntes tűzoltó egyesület tagjai fékezték meg. A tanyán se tűzcsap, se tűzivíztározó medence nincs, ezért négy vízszállító járművel – amelyek Paksról, Szekszárdról, Székesfehérvárról és Sárbogárdról érkeztek - kellett a vizet folyamatosan pótolni.

Hajnalban a tetőszerkezet beomlott, az izzó részeket tíz órás munkát követően még kedden reggel is oltják a hivatásos tűzoltók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!