Hírek

2015.04.08. 18:24

Három napig diákság - Fehérvár több helyszínén zajlanak majd a megyei diáknapok programjai

Szervező a Fejér Megyei Művelődési Központ, de mellette még több helyszín ad otthont az idei megyei diáknapoknak a hétvégén.

Kocsis Noémi

A részletes programot szerdán a fő helyszínt adó MMK-ban ismerette sajtótájékoztatón az intézmény igazgatója, Juhász Zsófia, és Mészáros Attila alpolgármester, aki a pénteken hivatalosan is megnyitja majd a háromnapos eseménysorozatot.

Április 10-én már reggel 9-től megkezdődik a diáknapok, mégpedig a 3. kategória, a diákszínjátszók produkcióival. Ez az idén azért kiemelt jelentőségű, mert ide kapcsolódik az Országos Diákszínjátszó Találkozó regionális eseménye is, így minden bizonnyal értékes színpadi előadásokat láthat majd a közönség. Másnap reggel, az ünnepélyes megnyitó után a Pelikán kamaraszínházban mutatkozhatnak még be a diákszínpadosok, eközben a könnyűzene fiatal művelői a Fehérvári Civil Központban, a szóló- és társasénekesek a Táncházban, a vers-és prózamondók, valamint a népdalosok és népzenészek, néptáncosok a szervező intézményben, a komolyzenei, vagy kamarazenei produkciókkal érkezők pedig a Hermann László Zeneiskolában állhatnak színpadra.

Tavaly Dunaújvárosban rendezték a megyei diáknapokat. A képen a Rudas iskola kórusa látható Fotó: DH-archív

Juhász Zsófia a nap érdekes, sokszínű kategóriájaként említette a „Sótájm” szereplőit: a bűvészek, bohócok, kutyás produkcióval, sztepptánccal, hastánccal és egyéb bemutatókkal érkezők színes kavalkádja bizonyára sokakat vonz majd.

Szombaton 16 órakor nyitják meg a képző-, nép- és iparművészet kategóriák alkotásaiból álló tárlatot, kiegészülve az új, de egyre feltörekvőbb elemet jelentő fotó, film és új vizuális kísérleti műfajok kategóriájában keletkezett alkotások anyagával.

A Diáknapoknak otthont adó intézmény vezetője azt is hangsúlyozta, a bemutatók közötti időre is igyekeznek vonzó kínálatot biztosítani a fiataloknak: a MMK mögötti téren este lampionos táncos partyt, napközben hőlégballonos imitált felszállást, kézműveskedést, ügyességi sportlehetőségeket vehetnek igénybe a nem csak helyből, de Dunaújvárosból, Bicskéről, Bodajkról, Mórról és Sárbogárdról is érkező fiatalok. A megye 38 középiskolája küld képviselőt a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!