Hírek

2012.06.05. 14:48

Eredeti pompájában az arborétum

Alcsútdoboz - Az utóbbi évek legnagyobb rekonstrukciós munkálatain van túl az alcsúti arborétum, melynek köszönhetően megújult szinte a teljes növényzet és a dísztó is.

S. Töttő Rita

Két éve kezdődött a terület rendbetétele, amelyre az Európai Uniótól 197 millió forintot kaptak. Kedden tartották a projekt zárórendezvényét a helyszínen, ahol egy kellemes, bár kissé esős sétán mutatták be a változásokat. A növényzet megújítása az arborétum területének mintegy felét érinti - árulta el Solymár András, az arborétum vezetője, aki szerint a fejlesztésre azért volt elengedhetetlenül szükség, hogy megóvják az eredeti fák, bokrok, virágok rendszerét, visszaszorítsák a nem kívánt növényzet elburjánzását és visszaállítsák a táj eredeti jellegét.



A fejlesztés azonban a tervek szerint itt még nem ér véget: a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság az üzemeltetővel együttműködve újabb pályázati lehetőségeket keres, amellyel a látogatók a történelmi és biológiai ismereteiket is bővíthetik. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!