Hírek

2014.09.09. 19:45

Elfogták a sárbogárdi drogbárót

Sárbogárd – A 35 éves L. Gábor előzetes letartóztatásban, rács mögött várja a fejleményeket.

Buthy Lilla

Információink szerint Sárbogárd környékének rákfenéje volt az a drogterjesztő, akit szeptember 3-án nagy rendőrségi akció keretében az autópályán fogtak el. Úgy tudjuk, eddig nem volt „összetűzése” a rendőrséggel, most viszont kereskedelmi mennyiségben találtak nála tablettákat és zacskókban kábítószergyanús anyagokat, melyet a rendőrök lefoglaltak és szakértői vizsgálatra küldtek. A lefoglalt kábítószer a csekély és a jelentős mennyiség határán táncol. Így 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, de ha jelentős, akár életfogytiglant is kaphat.

Csendes Réka és Farkas Márton a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon meséltek a nagy elfogásról

Telefonos lehallgatások, megfigyelések, furgonnal követés. Majd egy nap egy autó elévág, egy másik mögévág, fekete ruhás kommandósok pattannak ki kiabálva, miközben a gyanúsítottnak még pislogni sincs ideje, már kezei hátul, bizonyítékok pedig lefoglalva mi civilek legalábbis így képzelünk el egy ilyen akciót, akárcsak a filmekben. És igen, a valóságban is hosszú felkészülés előzte meg ezt az elfogást is, ami Székesfehérvárnál, a 63-as főút és az M7-es autópálya lehajtójának kereszteződésében történt. A mérleg pedig a következő: ecstasyból harminckét darab, amfetaminból harmincnyolc gramm volt nála. Ez a mennyiség bőven átlépi azt a határt, hogy L. Gábor fogyasztónak aposztrofálja magát. Később a lakásában is házkutatást tartottak, ahol további hat gramm anyag került elő.

Megkérdeztük a polgármestert, mi a véleménye a nagy elfogásról. Alig kezdek bele a mondandómba, már tudja, L. Gábor miatt hívom.

- Hogy ők lennének a kábítószer Sárbogárdon? Én ezt így nem mondanám ki, de sokan gondolják így - fogalmazott kérdésünkre válaszolva a sárbogárdi polgármester. - Elvonatkoztatnék a személyektől, inkább azt emelném ki, hogy szerencsére a kapitánynál ez az ügy prioritást élvez. Mi a város falusias jellegét szeretnénk megőrizni, amivel összerférhetetlen a kábítószer jelenléte és terjesztése. Ebben valóban kevés számszerű eredmény látszott eddig a rendőrségnél. Ez most átütő eredmény. Remélem, hogy ez a letartóztatás távol tartja a terjesztőket a várostól, és elrettentő erővel bír majd - mondta el a hírre reagálva Sükösd Tamás.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!