Hírek

2015.07.28. 10:42

Egy elrettentő példa - Bejelentést küldtek a parlagfűvonalnak

Gárdony - Elrettentő példa néven küldött valaki bejelentést a parlagfűvonalnak. A problémás területen nem csak parlagfű, cannabis is nő.

Buthy Lilla

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület Allergia és parlagfű levelezési listájára írt egy névtelen bejelentő, hogy Gárdony belterületén van egy futballpályányi, bekerítetlen terület, ahol hónapról hónapra derékig érő parlagfű nő.

Az erősen allergizáló parlagfű mellett még cannabis is nő Fotó: A bejelentő

Levelében azt írja, hogy a terület tulajdonosa egy idős hölgy nem gondoskodik arról, hogy kiirtsa a területéről.

- Mivel allergiás vagyok rá, nagyon zavaró, hogy nem törődik a kertjével, cannabis is van a parlagfű mellett. Az önkormányzat véletlenül a szomszédnak küldte ki az első felszólítást, akinek semmi probléma nincs a telkén, majd kiküldte a fent említett tulajdonosnak, aki végül július elsején levágatta a parlagfüvet. Azóta újra kinőtt, már megint derékmagasságú a parlagfű - írta levelében a bejelentő. A területet koordinátákkal is behatárolták: a szélesség 47.20303514498836, hosszúság 18.6261123418808.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!