Hírek

2015.02.03. 19:45

Királykút: megszólal a két feltételezett autókereskedő, akik mégsem azok

Székesfehérvár - A királykúti lakók panasza nyomán született írásunkban nem szólalt meg minden érintett, aminek egyszerű oka, hogy nem értük el, nem találtuk otthon őket. A megjelent cikk azonban arra ösztönözte a városrészi képviselőt és a két feltételezett autókereskedőt - akikről kiderült, mégsem azok - , hogy reagáljanak a megjelentekre.

Zsigó Ferenc

A találkozót az ominózus parkolóban, a Királykút lakónegyedben beszéltük meg kedd délutánra. Földi Zoltán önkormányzati képviselő érkezett először - velünk egyidőben - , aki már az elején hangsúlyozta, neki az a legfontosabb, hogy ne mérgesedjen el a helyzet, és valamilyen megoldás szülessen a panaszra. Aminek kényege - amint az korábbi írásunkban olvasható - , hogy a parkolóban egyesek autókat árulnak, hozzák, viszik vagy hetekig ott parkoltatják a külföldi rendszámú kocsikat, elfoglalva a helyet az ott lakók autóitól. Az egyesek alatt Neumann Tamás autómentő és autószerelő vállalkozót és K. Szilárdot kell érteni (teljes nevéhez és arcának megjelenítéséhez nem járult hozzá), akinek reklámcége van és egyik szerződéses partnerének vállal autókkal kapcsolatos ügyintézést, de ő maga nem kereskedő - mondja.

Legfőbb célom az indulatok csitítása - mondja Földi Zoltán. Mellette e sorok írója, majd K. Szilárd és Neumann Tamás
Fotó: Koppán Viktor

- Nekem az a furcsa - fogalmazott Szilárd -, hogy senki nem kifogásolta eddig ezt a dolgot, egyébként nem gyakran intézem a kereskedő ismerősömnek az autós adminisztrációt. Ha néhány autó esetleg itt parkol emiatt pár napig, az nem okozhat gondot. Úgy tudom, hogy itt a lakótelepen legalább hatan-heten foglalkoznak autóértékesítéssel ebben a parkolóban, szerintem inkább miattuk keletkezhettek a panaszok - mondta Szilárd, aki egyébként márciusban amúgy is költözni készül a Királykútról máshová.

- Autókkal foglalkozni látványos tevékenység, szemet szúr, különösen az irigykedő, unatkozó nyugdíjasoknál, akik naphosszat ülnek az ablakokban és minket figyelnek - mondta Neumann Tamás, aki szerint leginkább akkor volt gond, amikor csatornázási munkálatok folytak a parkolóban tavaly, és sokan arra kényszerültek, hogy szabálytalanul parkoljanak.

- Ausztriából trélerrel hozom az autókat, éjjel érek haza, olyankor nem szoktam zajongani, másnap elviszem a kocsikat javítani, s ha kész, viszem vissza őket. Sok kocsival foglalkozom a telephelyen, néha néhány itt parkol kis ideig, de nem értem, ez miért probléma?! Az szúr szemet, hogy dolgozom? Ez az egész vihar a biliben és a rosszindulatról szól. Az se véletlen szerintem, hogy két hete vizsgálódott a cégemnél a NAV, de persze minden rendben volt. Belőlem ez az áskálódás dacot vált ki, és legszívesebben idehoznám mind az ötven autót a telepről, csak azért, hogy észbe kapjanak a rosszindulatú emberek - dohogott Neumann Tamás. - Úgy érzem magam, mintha bűnöző lennék - tette hozzá.

- Na, idáig nem kellene eljutni, nekem pont az a célom, hogy csituljanak az indulatok - szólt közbe Földi Zoltán, hozzátéve, hogy szerinte nem véletlen az idős emberek félelme és az, hogy nem adták arcukat, nevüket a riporthoz. A képviselő elmondta, hogy már októberben megkeresték őt a parkolós panasszal, decemberben volt egy szabadtéri fórum, ahol szó volt a kukák áthelyezéséről a parkolóból a füves részekre, így 6-8 férőhellyel bővíthető a parkoló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!