Hírek

2016.11.24. 06:08

Átadták a munkaterületet, 14 hónap alatt kell felépíteni a sóstói stadiont

Amint arról nemrég beszámoltunk, a fehérvári képviselőtesület november 11-én, kétfordulós, előminősítéses közbeszerzési eljárást követően elfogadta a sóstói stadion kivitelezésére végül "állva" maradt egyetlen ajánlatot.

Házi Péter

Ez alapján a Strabag vezette Sóstó konzorcium végezheti a felújítást. Szerdán átadták a munkaterületet, ahová már meg is érkeztek az első gépek. Sietniük kell, hiszen 14 hónap áll rendelkezésre, 2017-2018 fordulójára el kell készülnie a beruházásnak.

Fotó: ÖKK

A helyszíni bejárás során Horváth László, a Sóstó Konzorcium projektvezetője  elmondta, az első ütem nagyjából két és fél hónapig tarthat, ennek során a meglévő épületen további bontási munkálatokat végeznek és megkezdik az új lelátó földmunkáit és a mélyalapozást. Ezután kezdődik a vasbeton szerkezetek kivitelezése.

A kivitelezés maga 12,9 milliárdból valósul meg, de a környezetrendezéssel, területvásárlással műszaki ellenőrzéssel együtt az összköltség 14,3 milliárd, így szurkolói székenként 3200 euróból épül meg a stadion. A beruházást teljesen állami forrásból kívánja a város megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!