Hírek

2006.08.02. 11:32

A játszótér költözött, a panasz megmaradt

Székesfehérvár (psz) - A <span style="BACKGROUND-COLOR: yellow"><font style="BACKGROUND-COLOR: #ffffff">játszótér</font></span> zajjal jár: vidám gyermekzsivajjal. Olvasónk nem érti, miért zavar ez egyeseket.

nincs nev


Németh László észrevételével fordult lapunkhoz, hiszen nemrégiben meglepetés érte, méghozzá a kellemetlenebbik fajtából. A múlt hétvége egyik délutánját a Széna téri játszótéren töltötték kedvesével és annak gyermekével, amikor a panelházak egyik idősebb lakója megjelent, és felszólította őket, hogy ne zajongjanak, mert bizony ő nem hallja tőlük lakásában a televíziót. Olvasónk szerint úgy tűnik, hiábavaló volt, hogy az itt felszerelt európai uniós szabvány szerinti játékokat leszerelték, hiszen a probléma megmaradt. Az itt élő idősek szemléletét furcsának tartja, és nem érti, miért nem okoz örömet nekik a kisgyerekek felhőtlen játéka, amely amúgy este nyolc óránál tovább sohasem tart. Nemrégiben az itteni játszótérnek a köz akaratának megfelelően költöznie kellett, hiszen a gyerekek zsivaja zavarta az itt élőket. Németh László szerint azonban a "köz" jelen esetben az idősebb nemzedék tagjaiból állt, akik aláírásgyűjtésbe kezdtek. Ám voltak olyanok is, akik szerették volna, ha megmarad a jól felszerelt játszótér, de az önkormányzat a költöztetés mellett döntött.

Olvasónk rámutatott, a Széna tér sokak körében kedvelt terület, a gyerekek nyugodtan, árnyékos helyen, fáktól övezve játszhattak, az új helyen a napon tehetik ugyanezt. A homokozó, a láncos hinta, a csúszda ugyan megmaradt, de a játék zaja most is zavarta az egyik lakót, így a játékvár és társainak száműzése feleslegesnek tűnik. Az idősek viselkedését pedig olvasónk továbbra sem érti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!