Hírek

2013.02.13. 20:21

A hivatásukról meséltek

A Fejér Megyei Szent György Kórház ápolónői tartottak előadást a minap a Bugát Pál középiskola tanulóinak.

Sebestyén Lilla

A cél az volt, hogy a diákok megismerjék a szakmával járó szépségeket és a nehézségeket is. Öt előadó váltotta egymást, a Bugát Pál középiskola egyik tantermében. A találkozóra meghívott ápolónők (Andavölgyiné Tóth Márta, Bécsy Sára, Horváthné Gáté Erika, Müller Anikó és Szabó-Bakos Zoltánné) mutatták be az osztályt, ahol dolgoznak - intenzív, gyermek, koraszülött, sürgősségi -, meséltek a tapasztalataikról - és a háláról, ami a beteg szemében csillog, ha érzi, hogy törődnek vele.

 

Andavölgyiné Tóth Márta, Bécsy Sára, Horváthné Gáté Erika és Müller Anikó is eljött az iskolába, hogy a hivatásáról meséljen a diákoknak. A kép jobb szélén az iskola tanára, Kisteleki Andrea (Fotó: Lovász Lilla)

- Már szinte hagyomány, hogy Kisteleki Andreával karöltve megszervezzük ezt a programot a fiataljainknak.A célunk mindenekelőtt az volt, hogy az egészségügyi szakon tanuló diákjaink belelássanak a szakma lényegi részébe, kapjanak képet magáról a hivatásról, illetve végig tudják gondolni, hogy a jövőben szeretnének-e ezzel foglalkozni. Reméljük, hogy az előadásokat hallva - az ápolónők között ketten is voltak, akik a mi tanítványaink voltak, nálunk végeztek -, kedvet kapnak hozzá, hogy csecsemő- és gyermek ápolóként vagy általános ápolóként folytassák tanulmányaikat az iskolánkban - mondta el érdeklődésünkre Hódos Jánosné tagintézmény vezető-helyettes.

A képzés rendje jövőre megváltozik. Ezentúl az egészségügyi szakma tanulását a diákok már egy évvel az érettségi előtt elkezdik, és az utolsó középiskolai vizsgát követően, két esztendeig járnak majd az OKJ-s képzésre az eddigi három helyett. Aki nem a Bugát Pál középiskolában kezdte meg a tanulmányait, az sem marad le semmiről. Ugyanis ezeknek a diákoknak, valószínűleg külön osztályt indítanak. Ők három év alatt fejezik be a szakma tanulását - tette hozzá a tagintézmény vezető-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!