13°
16°
13°

6-an estek egymásnak a plázánál történt tömegverekedésben – Erőfölényben voltak a punkok

Székesfehérvár – Egy ember súlyosan megsérült a plázánál történt tömegverekedésben. Hat embert állítottak elő a rendőrök.

Ahogy arról beszámoltunk, egy négy- és egy kétfős – huszonéves és tizenéves fiatalokból álló – társaság vitatkozott össze, majd estek egymásnak szombaton kora este a Liszt Ferenc utca pláza felőli végén. Egy ember súlyos sérülést szenvedett a tömegverekedésben. Mint megtudtuk, a közterület-felügyeleten észlelték először a balhét, ők értesítették a rendőröket, akik pár perc múlva meg is érkeztek a helyszínre. Mind a hat embert bevitték a kapitányságra. Bíró Béla forrónyom parancsnok kérdésünkre elmondta, a felvételeket kielemezték a rendőrök és hat embert gyanúsítottként hallgattak ki. Ez alapján megállapították, a négyfős társaság kötött bele a két fiatalkorú fiúba. Pedig a punk fiataloknak nem a két fiú szólt be. Szóváltás, majd verekedés alakult ki közöttük.

Egy másik társaság, akik az eljárásban nem is lettek érintettek, kifogásolták a négyfős, színes, tarajos hajú punk társaság kinézetét, de a beszólások után el is hagyták a helyszínt. Ez a két – 15 és 17 éves – fiatal fiú pedig kvázi rosszkor volt rossz helyen. A felvételeken is jól látszik, az agresszív provokáló, lökdösődő magatartás ellenére, ők próbálták elkerülni a konfliktust. Az erőfölény azonban korban és létszámban is megmutatkozott. Amikor már úgy érezték, nem tudnak kihátrálni a helyzetből, az egyik fiú ütést mért a négyfős társaság egyik tagjára. Ezen a ponton alakult ki az egy-két perces tömegverekedés: mindenki ütött mindenkit. A mérleg, egy súlyos sérült: egy embernek eltörött a bordája. A fehérvári rendőrök hat főt állítottak elő a helyszínről: öt fiatal férfit és egy nőt. Az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Valamennyi előállítottak gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Az eljárás során mindenki szabadlábon védekezik. Nagypál Róbert a közterület-felügyelet vezetője elmondta, kollégái már az autóbusz-pályaudvartól követték a társaság egyik felét, három közterület-felügyelő avatkozott közbe, amíg megérkeztek a rendőrök. Ebben az esetben nem volt szükség testi kényszerre, elég volt a szóbeli figyelmeztetés. Egyébként a közterület-felügyelőknek is van intézkedési jogosultságuk szabálysértési ügyekben. Ha bűncselekményt észlelnek, visszatartják, és ha kell, elő is állíthatják az elkövetőt. Vannak kényszerítőeszközeik is, ami bilincset, gumibotot és gázspray-t foglal magában.

Schekk Géza alezredes, közrendvédelmi osztályvezető az együttműködéssel kapcsolatban hozzátette, a kiemelt időszakokban, amilyen az adventi időszak is volt, több mint egy hónapig közös járőrszolgálatot láttak el rendőrök és közterület-felügyelők, főképp a belvárosban. Tavasztól tervezik a kerékpáros rendőrök és közterület-felügyelők közös szolgálatteljesítését is.


Legolvasottabb

1
„Lecsóőrültek” a trónon, megkoronázták a lecsókirálynőt
2
Halálos baleset történt a Váli-völgyi pihenőhelyen
3
Autótűz Székesfehérváron
4
Ittasan vezetett, átszakította a szalagkorlátot
5
Így parkoltok Ti, Fejér megye!
V. Varga József
vb-selejtező / 17 perce
A dánok egy félidőt hagytak női labdarúgóinknak
A magyar női labdarúgó-válogatott Gyirmóton 6-1-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes dán csapattól a világbajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén kedden.
Gyász
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
*JAMRIK ISTVÁN* 55 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni polgári búcsúztatása a Béla úti temetőben 2017. szeptember 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz.
/"Megállt a szív, megállt a kéz, nincsen szó az ajkadon. Szívünkben örökké élsz, mert szerettünk nagyon . . ."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *MIKLÓS JÓZSEFNÉ* *szül. Varga Anna* Seregélyes-Szőlőhegyi lakos 77 éves korában elhunyt. Temetése 2017. 09. 21-én 14 órakor lesz a Seregélyes-Szőlőhegyi temetőben. A gyászoló család
/"Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves szerettünk, Isten veled!"/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy édesanyánk *FEHÉR ANNA* 2017. szeptember 6-án, 65 évesen elhunyt. Szeptember 22-én a Fecskeparti temetőben 12 órakor búcsúzunk tőle. Gyászolják: gyermekei Gábor, Ani, unokái Richi, Szandu és veje Bala, valamint rokonai és barátai
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Nem az a fájdalom, melytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordozunk némán, csendesen."/ Fájdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy *FÜLÖP KÁLMÁN* agrármérnök szabadbattyáni lakos, hosszú betegség után 2017. augusztus 31-én elhunyt. Szűk családi körben búcsúztunk el tőle. A gyászoló család
/"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra te örökké élni fogsz, mint a csillagok."/ Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *LAURINYECZ FERENCNÉ* *(Marika)* életének 79. évében örökre megpihent. 2017. szeptember 23-án 11 órakor az Agárdi temetőben veszünk tőle végső búcsút. Drága emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család
akár a szimfónia / 29 perce
Október elejétől új darabbal hódít a Thália Színház
Vál-völgyi kalandok / 54 perce
A felcsúti kisvasúton utazott az EP-delegáció
Zsohár Melinda
filléres praktikák / 1 órája
Ragyogni fog otthona ezektől a természetes tisztítószerektől
Diófa / 1 órája
Vandál csonkítás vagy szakszerű gallyazás történt Sárpentelén?
Farkas Andrea
különlegességeket kóstolhatnak / 2 órája
Temérdek finomság várja a nyíregyházi fesztiválra látogatókat
Foci / 2 órája
A megyei III. osztály e heti meglepetése a Söréd győzelme a listavezető otthonában
Káldor András