Hírek

2017.08.07. 18:15

Székesfehérváron először tartanak borfesztivált a szabad ég alatt

Székesfehérvár - Első alkalommal szerveztek a királyok városában szabadtéri borfesztivált. A Bartók Béla téren több termelőnél lehet kóstolni.

Bokros Judit

Az Alba Regia Fesztivál ideje alatt szervezte meg Fáncsi Viktória az I. Fehérvári Borfesztivált. A hölgytől megtudtuk: a korábbi, beltéri bormustrák sikere adta az ötletet ahhoz, hogy létrejöjjön egy rendezvény a szabad ég alatt is, jó időben. A cél a kulturált borfogyasztás elterjesztése, a minőségi nedű népszerűsítése. A kis házikókba több megyei termelő is kitelepült: a Móri borvidékről öten, az Etyek-Budai borvidékről hárman vesznek részt a fesztiválon, s vannak megyén kívülről érkezett borászok is – mondta el Fáncsi Viktória.

Fehérvár első szabadtéri borfesztiválja most a Bartók téren kapott helyet

Az egyik, csákberényi termelő, ifjabb Sáfrán András jó ötletnek tartja a rendezvényt, hiszen Fehérvár belvárosában ilyenre eddig nem volt példa. A helyszín is jónak ígérkezik, a koncertek közönsége bizonyára vevő lesz majd a gasztronómiai élményekre is.

A fesztivál hétfőtől szerda estig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!