Hírek

2017.07.13. 14:05

Az emeletráépítés megkezdődik, a tornacsarnok később épül

Velence - Emeletráépítést kap, valamint energetikai korszerűsítésen esik át a a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola Velencén. A nyári szünetben kezdődik a kivitelezés s remélhetőleg a következő tanévben már láthatóak a részleges eredmények.

S. Töttő Rita

Az emeletráépítés kivitelezési munkálatai hamarosan megkezdődnek a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. Az első négy hétben a tetőszerkezetet bontják, majd ezt követően kezdődhet el az új szint felhúzása. A tervek szerint november közepére fejezik be a munkálatokat, amely során az új szinten négy tanterem is helyet kap. A diákok így már a következő tanévben kényelmesebb, komfortosabb körülmények között tanulhatnak.

Látványterv: Velence önkormányzata

Az iskola másik komoly beruházása az idei évben, illetve a következő év elején az energetikai korszerűsítés, melynek során megvalósul az iskola és a kollégium épületének teljes energetikai felújítása. Kicserélik a nyílászárókat és a kazánt, valamint napelemeket helyeznek ki. Az iskola egy több mint 1 milliárd forintos új tornacsarnokot is kap, ám várhatóan ez a projekt áthúzódik 2018-ra. A csarnok az iskolai testnevelési igények és a tömegsport kiszolgálása mellett az Alba Regia SC (Alba Fehérvár) utánpótlás bázisa is lesz egyben. Maga a pálya a hivatalos FIBA szabványok szerint készülő kosárlabda pálya lesz, amely alkalmas hivatalos mérkőzések lebonyolítására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!