Hírek

2017.06.07. 17:15

Pedagógusköszöntő: tisztelet, megbecsülés

Székesfehérvár - A pedagógusnap alkalmából szervezett ünnepséget szerdán a megyei jogú város önkormányzata a Hiemer-házban. A résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

V. Varga József

Az ünnepség nyitányaként az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai köszöntötték megható, lélekemelő műsorukkal a rendezvényen megjelent pedagógusokat.

Köszöntőbeszédében Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a többi között arról a számos feladatról és emberpróbáló felelősségről szólt, amit a pedagógusok nap mint nap végeznek, s amelyért köszönettel tartozunk mindannyiuknak.

Kifejtette, hogy mennyire sokrétű az a szakmai és emberi kihívás, amelyekkel az egyes oktatási intézményekben dolgozók találkoznak. Hangsúlyozta: az elkövetkezendő időszakban több intézménynél várható jelentős infrastrukturális megújulás akár állami, akár európai uniós, akár saját forrásból. Mindez azonban önmagában kevés, kell hozzá az Ember, valamint a lélek és az önzetlenség, ami a pedagóguspályára lépőket kell, hogy jellemezze.

A pedagógusnap alkalmából szervezett ünnepséget szerdán a megyei jogú város önkormányzata a Hiemer-házban. A résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

Cser-Palkovics András a város felelősségéről külön is szólt, amely egyebek közt abban nyilvánul meg, hogy
a következő évtizedekben is megfelelően tudjon fejlődni, és hogy megtalálják azokat
a személyiségeket, akik az adott időszakban pedagógusi felelősséget vagy intézményvezetői felelősséget felvállalva ezt a munkát segítik.

Az elismerésben részesülőkkel kapcsolatban a városvezető elmondta:

- Fehérvárnak vannak olyan pedagógusegyéniségei, akik megérdemlik, hogy a közösség megállva egy pillanatra, átadjon a részükre egy jelképes, de a közösség köszönetét tolmácsoló díjat. S ilyenkor - rajtuk keresztül - köszönetet mondunk azoknak is, akik e személyek mögött állnak, hiszen csapatmunka eredményét hordozzák.

Elhangzott: az önkormányzat díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával kívánja kifejezni tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették a város szellemi és anyagi gyarapodását.

A közgyűlés Székesfehérvár Oktatásáért díjat adományozott Kálmán Katalin tanárnőnek (Munkácsy iskola) és Kiss Antal István műszaki szakoktatónak (Széchenyi szakgimnázium és szakközépiskola). Posztumusz Székesfehérvár Oktatásáért díjat Bartyik Mihályné egykori iskolaigazgatónak (Arany János iskola). Az elismerést férje, Bartyik Mihály vette át.

Három nyugdíjba vonuló óvodapedagógus polgármesteri elismerő oklevélben részesült: Bisztriczné Macz Éva (Felsővárosi Óvoda), Fülöpné Varga Gabriella (Ligetsori Óvoda) és Csik Gabriella (Rákóczi utcai Óvoda).

Pohárköszöntőt mondott Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!