Hírek

2017.06.30. 18:50

Nekik is ugyanolyan jogaik vannak

Tudom, hogy van jogom! címmel szervezett vándorkiállítást az Integrált Jogvédelmi Szolgálat, a tárlat első állomása a királyok városa.

Laci Patrícia

Az elmúlt évek sikeres és pozitív tapasztalatainak hatására idén is kiírta az Integrált Jogvédelmi Szolgálat a Tudom, hogy van jogom! című képzőművészeti és versírói pályázatot a szociális ellátásban részesülők számára. A pályaműveket április 20-ig küldhették be a pályázók: verssel, prózával, mesével, rajzzal, festménnyel, grafikával, illetve fotóval is lehetett pályázni.

Országszerte több mint 500 munkát küldtek be, amelyeknek egy részét ki is állították, tudtuk meg Novák Krisztinától, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat főosztályvezetőjétől. - A vándorkiállítás megnyitója Székesfehérváron volt, itt adtuk át a 27 díjazottunknak az ajándékokat, természetesen voltak kategóriák is, hiszen nem lehet egy idősek otthonában élő munkáját összehasonlítani egy fogyatékkal élőével. Természetesen mindenkinek adtunk emléklapot - mesélte Novák Krisztina. Elmondta továbbá, hogy a vándorkiállítás célja az, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a pszichiátriai intézményekben vagy az idősek otthonában élők ugyanolyan emberek, mint bárki más. A megnyitón beszélgettünk az egyik díjazottal, Abai Anitával, aki első helyezett lett a rajz kategóriában, a lány mozgáskorlátozott, ám az általa elkészített mű igen mély üzenetet tartalmaz. - A kép egy szobát ábrázol, amelyben egy magába burkolózó lány van, mellette pedig egy kerekesszék látható. A szobában pedig egy ablak van, amin kívül minden színes. Ezzel azt akartam jelképezni, hogy te magad döntöd el: maradsz a sötét szobában vagy rálépsz a színes útra, attól függetlenül, hogy szociális otthonban élsz - mesélte Anita. A fehérvári kiállítást július 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Fehérvári Civil Központban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!