Hírek

2017.06.02. 09:09

Jövő héten kezdik az Arany János utca felújítását Székesfehérváron

Székesfehérvár - Jövő héten elkezdődik az Arany János utca, a Géza nagyfejedelem tér és a Szent II. János Pál pápa tér felújítása.

ÖKK

Kicserélik a közművezetékeket, teljesen felújítják a burkolatot, valamint a Bazilika előtti területre üvegfedés kerül az egykori négykaréjos templom alapjai fölé. A munkálatok idején az Arany János utcába nem lehet majd behajtani, parkolási lehetőséget a Petőfi utcában és a Szent István téren biztosítanak a lakóknak.

Csütörtökön lakossági fórum keretében ismertették az Arany János utcának, valamint a Géza nagyfejedelem tér és a Szent II. János Pál pápa tér felújításának a menetét. A munkálatok jövő héten kezdődnek el.

A beruházás keretében kicserélik a közművezetékeket: sor kerül az 1913-ban épített ivóvízvezeték és a szennyvízcsatorna, valamint a csapadékcsatorna és a gázvezeték cseréjére is – erre 120 nap áll a kivitelező rendelkezésére. A teljes burkolatfelújítás során vágott bazalt nagykockaköveket raknak le, a szegélyeket megszüntetik, a lépcsőket mészkőből újítják fel. A tervek szerint a Szent II. János Pál pápa téren, a Szent István-székesfegyház előtti területen üvegfedéssel mutatják be a négykaréjos templom alapjait.

A közműmunkákat és a régészeti feltárásokat jövő héten kezdik. A burkolatépítésre és a templom alapjainak a fedésére a közbeszerzés júniusban indul. A burkolat cseréje várhatóan szeptemberben kezdődik, a munkák befejezése a jövő év tavaszára várható.

Felhívják a lakosok és a területen parkolók figyelmét, hogy a munkálatok idején az Arany János utcába nem lehet majd behajtani és parkolni, a Petőfi utcában és a Szent István téren biztosítanak parkolási lehetőséget. Kérik a lakosság türelmét és fokozott figyelmét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!