Hírek

2017.05.07. 19:20

VVSI: folyamatosság és fejlesztés a Velencei-tónál

Agárd - Szombaton az időjárás is kegyes volt a Velencei-tavi Vízi Sportiskola telephelyén megrendezett hagyományos évadnyitó ünnepséghez.

Silye Sándor

Sorra érkeztek a vendégek, a sportolók a 2017-es szezonnyitóra. Előbb L. Simon László országgyűlési képviselő ismertette a megjelentekkel az idei fejlesztéseket, majd Soltész Miklós, az EMMI államtitkára, a VVSZ elnöke arra biztatta a fiatalokat, hogy kövessék a közöttük élő legendák példáját. A Popovics István-díjat Deák Csaba, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át 2016 legeredményesebb sportolójának, Petkó Andrásnak. A kenus nem először kapta meg a díjat, és hiszi, sikereivel jövőre is pályázhat erre. A hagyományos tókoszorúzás után a kikötőben Springer Ferenc szobrát is megkoszorúzták. Soltész Miklós államtitkárt arról kérdeztem, milyen fejlődést tapasztaltak a rehabilitáció terén, és mit szeretnének elérni a 2017-es évadban?

A koszorú, lapátok a kézben, a tókoszorúzással emlékeztek azokra, akik már nem lehetnek közöttünk

- A korai fejlesztő részleg telt házas, jönnek a környékről, az országból a fejlesztésre szoruló gyermekek családtagjaikkal. A felnőttek rehabilitációja jól működik, miként a fogyatékossággal élők vízi sportja is. Idén a folyamatosság mellett tovább fejlesztjük a tevékenységünket - mondta.

L. Simon László országgyűlési képviselő elmondta: a tópart is tovább szépül.

- A VVSI telephelyén a kikötők rossz állapotban vannak, a jövőben azokat és a tó körüli partszakaszt tesszük rendbe. Ehhez a Vízügyi Főigazgatósággal, a Magyar Turisztikai Szövetséggel teremtjük meg a forrásokat. Szeretnénk, ha a klasszikus sportágak mellett a sárkányhajózás, és a szörfözés is sok embert csalna a vízre. A helyben élőket új létesítmények, az agárdi, a gárdonyi sportcsarnok segíti a sportolásban - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!