Hírek

2017.04.19. 12:18

Nyáron újra polgármestert választanak Iváncsán

Iváncsa – Kiírták az időközi választást, mivel a polgármester nemrég lemondott tisztségéről.

Bokros Judit

Alpolgármesterből lett polgármester Iváncsán 2014 októberében Tatár Szilvia, aki már pályakezdőként is az önkormányzatnál dolgozott. Megválasztása után – lapunknak adott korábbi nyilatkozata szerint – legfőbb feladatának a település kulturális életének felpezsdítését tartotta, más fontos megoldandó ügyek mellett. Szerette volna például feleleveníteni a régi hagyományokat, kibővíteni az ünnepeket. Tervezte például egy piac kialakítását, és a faluház kapcsán is voltak ötletei, amelyek megvalósulására akkor uniós források elnyerésével látott esélyt.

A polgármester azonban nemrég, április 1-jei hatállyal lemondott tisztségéről. Az információ a település honlapján olvasható, akárcsak az, hogy a helyi választási bizottság 2017. június 25-ére tűzte ki az időközi polgármester-választás időpontját. Az új elöljáró megválasztásáig Tatár Szilvia helyettesítését az alpolgármester, Molnár Tibor látja el.

Tatár Szilvia 2015-ben (Fotó: archív)

Tatár Szilvia megbízatása tehát április 1-től megszűnt. Felkerestük a volt polgármestert, aki lapunknak elmondta: márciusban érett meg benne a végső döntés a lemondásról. Indoklásként így fogalmazott: „Iváncsa jövőbeni érdekeit maximálisan szem előtt tartva, az önkormányzati munka során folyamatosan jelen lévő megosztottság, ellentétek és konfliktusok miatt azt a döntést hoztam, hogy 2017. április 1. napjától lemondok polgármesteri tisztségemről.” Mint megtudtuk, Tatár Szilvia a jövőben az önkormányzaton kívül folytatja munkáját.

Sáfár Gabriella jegyző úgy nyilatkozott: a Besnyővel közös hivatalnál és a falu életében nem okoz fennakadást a lemondás, a munka folytatódik tovább. A hét tagú testület egyetértett Tatár Szilvia döntésével, nem volt véleménykülönbség. Amint a volt polgármester beadta lemondását, a lehető legrövidebb időn belül összehívták a választási bizottságot és kitűzték az időközi voksolás időpontját.

A településen április 27-én 18 órától közmeghallgatást tartanak a hivatalban. A fő téma a lemondással kapcsolatos és a pénzügyi helyzet lesz, de egyéb ügyekről is szó esik majd - tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!