Hírek

2017.04.04. 19:20

Felújítják a teljes Zrínyi utcát

Székesfehérvár - A Zrínyi utca felújításával megkezdődött az idei első komplex útfelújítás. A beruházás költsége 22 millió 720 ezer forint.

Szanyi-Nagy Judit

Az előzményekhez tartozik, hogy amikor a Mártírok útját újították fel, a Budai út és az Erzsébet út felől érkező átmenő forgalom mind a Zrínyi utcára tevődött. Ez pedig megviselte az úttestet. - Akkor a város polgármestere megígérte, rendbe teszik ezt az útszakaszt - emlékezik vissza Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, aki azt is elárulta: - A lakók kérték, hogy az Erzsébet utcán a Zrínyi úton át biztosítsuk a biztonságos átkelést.

A Zrínyi utcát pénteken már teljesen felmarták, és bár körforgalom nem épül, gyalogátkelőhelyet biztosítanak az ott közlekedőknek
Fotó: Molnár Artúr

Így az útburkolat-építés mellett mindkét oldalon gyalogátkelőt alakítanak ki, sőt, egyúttal a csapadékvíz jobb elvezetését is megoldják, elkerülve a tócsák kialakulását. Szemben a korábbi tervekkel, körforgalmat sajnos nem tudnak kialakítani a területen.

- Terveztük, hogy a kórház oldalában kiépítünk egy "körforgalmat", ott, ahol az Erzsébet utat elválasztja az Aszalvölgyi-árok. Ezt mégsem tudjuk megoldani, mert az Erzsébet út végénél lévő területek, a sínek helye, nem az önkormányzaté - emelte ki a képviselő.

 

A munkaterületet múlt szerdán adták át. Pénteken megkezdték a gyalogátkelőhely kialakítását és az aszfalt lemarását - ez utóbbit tegnap fejezték be. A munkálatok az időjárás függvényében haladnak, vezessünk óvatosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!