Hírek

2017.04.03. 10:29

"A Hírlap jól ráérzett arra, hogy mi jelenti a legnagyobb kihívást" - A polgármester nyitotta meg az állásbörzét

A Fejér Megyei Hírlap állásbörzéjén olyan feltételeket teremtettünk, ahol a munkát keresőknek jó esélyük van arra, hogy akár még a mai napon álláshoz jussanak.

B. Kiss László

Bár a Hírlap első ízben szervezett állásbörzét, a Pannon Lapok Társasága három másik megyéjében már sok tapasztalatot szerzett a szervezésben, s az állásbörzét Fejérben is hagyománnyá szeretnénk tenni - ezt Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója mondta a hétfőn, a Best Western Lakeside Hotel edzőcsarnokában megrendezett állásbörze megnyitása alkalmával. Bár Fejérben igen alacsony, mindössze 2,7 százalék a munkanélkülisége ráta, így is számos betötöltetlen álláshely van. A munkáltatók és a munkát keresők személyes találkozóját pedig nem tudja helyettesíti semmilyen álláskereső portál - fogalmazott Kázmér Judit. Az állásbörzén élő kapcsolat alakul ki, a felvételi interjú feszültsége nélkül. A 60 éves Hírlap egyránt része a megye történelmének és az itt élők hétköznapjainak. Ez pedig kötelezi is a lapot, amely a hétfői rendezvénnyel ennek a kötelezettségnek is meg kíván felelni  - hangsúlyozta a PLT ügyvezető igazgatója köszöntőjében.

Az állásbörzét, ami iránt az első perctől folyamatos a nagy érdeklődés, Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg.

Köszönet illeti a Fejér Megyei Hírlapot az állásbörze megszervezéséért. A rendezvény bizonyítéka annak, hogy a lap jól érzékeli, hogy mi a jelen helyzetben a megye, a város számára a legnagyobb kihívás  - hangsúlyozta a polgármester. Fehérváron mindössze egy százalék a munkanélküliségi ráta, és átlag felettiek a bérek. A magasan kvalifikált munkaerőre ugyanakkor a városban is égető szükség van - mondta el Cser-Palkovics András.

A 17 óráig nyitva tartó, ingyenesen látogatható állásbörzén mintegy munkáltató várja az álláskeresőket, s a különböző cégek mellett például a Magyar Honvédség is jelen van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!