Hírek

2017.03.08. 19:45

Kiváló szakácstanulók a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tatai versenyén

Tata - A deákos Nagy Gergő arany, Viszugyel Erik pedig ezüst minősítést szerzett a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tatai versenyén.

Fejér Megyei Hírlap

A gasztronómiai szövetség regionális szervezete idén már 15. alkalommal rendezte meg a "Farsang Kupa" gasztronómiai versenyt szakács, cukrász, felszolgáló/pincér - terítési verseny/, pék és mixer szakmákban.

Nagy Gergő arany minősítéssel térhetett haza a versenyről
Fotó: iskola

A "Farsang Kupa" gasztronómiai verseny már évek óta Magyarország rangos versenyei közé tartozik. A székesfehérvári szakképzési centrumhoz tartozó Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói sikeresen szerepeltek a versenyen. Az elismerő okleveleken túl a szakácsok közül Nagy Gergő arany, Viszugyel Erik ezüst minősítés kapott.

Mindketten 11/d. osztályos tanulók. Felkészítőjük a Diófa Étteremből Adamek Balázs és Bán László voltak. A cukrászok közül arany minősítést kapott Jádi Kata, aki a Damniczki cukrászdában készült a versenyre. Kiss Melánia Stella ezüst minősítést szerzett, felkészítője Fövenyi László volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!