Hírek

2017.03.03. 18:06

Tudomány lányoknak - Székesfehérváron várják a jelentkezőket

Székesfehérvár - A Nők a Tudományban Egyesület programja arról is szól, hogy bevonja a lányokat a természettudományokba.

Szanyi-Nagy Judit

A Nők a Tudományban Egyesület azokat a nőket várja - a többi között a pénteken megrendezetthez hasonló - programjaira, akik még nem elkötelezettek valamely terület iránt, vagy akik pontosan tudják: természettudományos területen szeretnének majd továbbtanulni, pályát választani.

A rendezvényen csoportos beszélgetések is voltak a nők jövőjéről, lehetőségeiről, a programról Fotó: Molnár Artúr

Az egyesület ugyanis igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy ne a sztereotípiák határozzák meg a döntéseiket, hanem a valódi érdeklődési kör.

- Megpróbáljuk kitárni a világot: a lányok megtapasztalhatnak informatikai, mérnöki területeket, és ezáltal megmutathatjuk nekik, hogy bizony ott is van keresnivalójuk. Tulajdonképpen ezzel a programmal segítjük a tájékozódást a munka teljes világában - mondja Hódosy Lucia projektvezető, aki a módszerre is kitért:

- Úgynevezett "shadowing" programokat szervezünk a különféle, természettudományhoz kapcsolódó cégeknél. Ezalatt az érdeklődő lányok végigkövethetik például egy mérnök, informatikus vagy tervező egész napos tevékenységét, a megbeszélésektől a gyári vagy irodai munkáig.

A résztvevők között 12 évestől 18 éves korig szerepelnek lányok, hiszen ők mind döntenek arról, milyen irányban terveznek továbbtanulni, milyen középiskolát vagy főiskolát választanak. A középiskolásokat pedig a fakultáció kiválasztásában is segíthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!