Hírek

2017.03.13. 12:55

Segítség, mit tegyek?! – Albérlők és tulajdonosok lehetőségei

Fejér megye – Vannak, akik lakást vagy házat bérelnek, de természetesen akadnak olyanok is, akik inkább kiadják a sajátjukat másnak. Utánajártunk: mit tehet a bérlő és mit a bérbeadó?

Szanyi-Nagy Judit

A lakásbérleti szerződés egy olyan szerződéstípus, melyet a jogszabályban igencsak részletesen tárgyalnak: – a főbb szabályokat a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény), a részletszabályokat külön törvény (1993. évi LXXVIII. törvény) tartalmazza – árulta el megkeresésünkre Sasvári Péter, a Székesfehérvári Törvényszék Polgári, Gazdasági, Közigazgatási és Munkaügyi Kollégium kollégiumvezetője.

A szabályozás többek között arra is kitér, hogy 2006 áprilisa óta csak az írásban megkötött megállapodás tekinthető érvényesnek – ezt pedig jó tudni akkor, ha bizonyos esetekben élni szeretnénk a törvény adta lehetőségekkel. Például akkor, ha a bérlő nem fizet időben, leéli a lakást, netán véletlenül tűzkárt okoz abban. De az albérlő oldaláról is hasznos lehet a szerződés: ebben a szerződő felek arra is kitérhetnek, hogy a tulajdonos milyen gyakran látogathatja a szóban forgó lakást.

További részletek a Fejér Megyei Hírlap csütörtöki lapszámában olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!