Hírek

2017.02.01. 14:55

Amerikai filmet forgatnak Dégen: Jennifer Lawrence is felbukkanhat a faluban

Nagy a titkolózás Dégen: a Fejér megyei faluban egy amerikai filmet forgatnak, amely miatt az odalátogatók, sőt, még a helyiek sem közelíthetik meg a Festetics-kastélyt és környékét.

Szanyi-Nagy Judit

A Káloz felől Dégre érkezők különös fénycsóvákra lehettek figyelmesek a napokban, az esti órákban. A fény forrását keresve a kastélyhoz vezet az út, ahol viszont biztonsági őrök akadályozzák meg a továbbjutást. Több információforrásunk elmondása alapján egy amerikai filmet forgatnak itt, amelynek munkálatai előreláthatólag a héten, akár ma vagy holnap befejeződnek. Addig viszont a faluba turistaként látogatók és a helyi lakosok is kénytelenek más helyszínt választani a kikapcsolódásukhoz vagy a napi sétához. Pedig érdemes lenne egy-két pillantást vetni a kastély környékére: az öreg tölgy és az épület köré hatalmas fehér ponyvát terítettek, melyet a napokban végül meglepően sok műhó borított be.

A pletykák szerint most Jennifer Lawrence forgat Dégen, akit Budapesten már többször is láttak. A mostani filmforgatásból leginkább a szállítóautók, kamionok vehetők észre.
Fotó: Olvasónk

 

Egyes információk, pletykák szerint az éppen Budapestről napokra eltűnt Jennifer Lawrence forgat ebben a környezetben, méghozzá a legújabb produkcióban, a Vörös veréb (Red Sparrow) című akciófilmben szerepelve. A találgatás ráadásul azért is megalapozott lehet, mert január 20-a környékén az egykori almásfüzitői timföldgyárban látták dolgozni a színésznőt.

A színésznő a minap Pesten borozgatott
Fotó: http://jenniferlawrence.flaunt.nu/

Fotó: Jennifer Lawrence instagram

A filmforgatás nem újdonság a faluban. 2015-ben a Festetics-kastélynál és a Holland-háznál vették fel a Kincsem című film egyes jeleneteit, amely az eddigi legnagyobb költségvetésű mozifilmként is számon tartható, a maga csaknem hárommilliárd forintjával. A forgatás idején a szigeten álló Holland-ház szürke színbe öltözött, míg a Festetics-kastély környékét látványosan átalakították, sőt, egyértelműen kivehető, hogy a film egy pontján az épületet fel is gyújtják. A filmet idén márciusban mutatják be a mozikban, de már az előzetesben is sok ismerős helyszínt fel lehet fedezni – a híres szereplők mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!