Hírek

2017.02.12. 19:00

A szombati batyus mulatságot szervező népdalkörnek sok terve van még az idei évre

Dinnyés - A tizenkét éve működő Iglice Népdalkör február 11-én, szombaton rendezte meg az idei farsangi mulatságát. A szórakozás közben az is kiderült, sok tervük van még a 2017-es évre.

Szanyi-Nagy Judit

Idén kéményseprőnek öltözve adtak elő műsort a farsangon

Az idei farsang volt az ötödik, amelyen a népdalkör aktívan részt vett. Alapvetően nem hozzájuk kapcsolódik a rendezvény: a hagyományőrző központ kezdte el annak szervezését, de aztán úgy alakult, hogy ők váltak a program házigazdáivá. - Ide, a tó környékére barátokat, ismerősöket és új embereket is szeretettel várunk, bárki jöhet. Sőt, mindig akad egy-egy új ember, akit újonnan ismerünk meg - meséli Bognár Istvánné Kati, az Iglice Népdalkör vezetője. Az akár hajnali kettőig tartó bulin házilag készített ételeket, süteményeket lehet fogyasztani. A rendezvény változatos: az elmúlt években volt, hogy jelmezeket, de olyan is előfordult, hogy süteményeket vagy fánkokat díjaztak. Ez sajnos idén elmaradt, hiszen többek között a pákozdi citerazenekar tagjai sem tudtak részt venni a mostani alkalmon az influenzajárvány miatt. A tánccal és tombolával tarkított mulatságon rendszerint különböző produkciókat is láthatnak az érdeklődők: tavaly boszorkának, idén pedig kéményseprőnek öltözött be a dalkör néhány tagja.

Volt, aki egy Egyiptomban vásárolt ruhát öltött magára Fotó: Koppán Viktor

Az Iglice Népdalkör sikeres. Már megszereztek egy Arany Páva-díjat és -nagydíjat, most ezek megújítására készülnek - az országos népzenei minősítő mellett. - A népdalkörünk szinte minden helyi rendezvényen ott van, még a testvérvárosainkba is elkísérnek bennünket, bemutatják tudásukat. Büszke vagyok rájuk. Jó példát mutatnak az idősebbeknek: hetente gyakorolnak, készülnek, szinte minden hétvégén fellépnek, van energiájuk, akaratuk - mondja Tóth István polgármester, aki erre a mulatságra is ellátogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!