Hírek

2016.12.19. 18:44

Voltak próbálkozók, pedig jégre menni még veszélyes!

Velencei- tó – Csalóka a jég a Velencei-tónál, senki ne dőljön be neki!

S. Töttő Rita

Egyes információk szerint már csak pár nap és rá lehet menni a jégre, de Turbók János, az egyik Velencei-tavi strand vezetője a feol.hu-nak elárulta: 2,5 – 3 centiméter vastag jelenleg a jég, ám azt, hogy mikor lesz 10 centiméter körüli a vastagság, amikortól már lehet korcsolyázni a jégen, azt előre nem lehet tudni.

- Lékelőfejszével vágtam lyukat a jégbe, így mértem meg a vastagságot. Azt, hogy rá lehet-e menni, maximum egy nappal előre lehet csak megmondani – árulta el János, és hozzátette régi rossz emlékét: - Emlékszem, nyolc éve, amikor Sukorónál beszakadt a jég egy fiú alatt. Akkor volt 7 centiméteres a jég. Sosem felejtem el...

János a felelős felnőtt gondolkodásra hívja fel a figyelmet és mindenkit kér, ne menjenek még a jégre. – Már idén is kellett szólnom néhány felelőtlen próbálkozónak, de szerencsére a legtöbben nem akarnak jégre menni még – tudtuk meg. Pedig a Velencei-tó felszíne ma is csodaszép, tükörsima volt, nagyon csábító... De nem gyerekjáték – hívja fel a figyelmet Turbók János.

Lead képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!