Hírek

2016.11.24. 16:59

Programok meghitt, békés környezetben

Megújulva várja az adventi kert, a Püspöki Palota udvara a békességre, szeretetre, szép környezetre vágyókat a következő ünnepi időszakban.

Szabó Zoltán

Erről, az adventi udvar programjairól és a Katolikus Karitász Tárjátok ki a szíveteket! elnevezésű adománygyűjtő akciójáról tartottak sajtótájékoztatót a püspökségen. A jelenlevők megtekinthették a felújított udvart is, amely teljesen hétvégére készül majd el, de így is barátságos, meghitt hangulatot áraszt. Spányi Antal megyés püspök utalt rá, hogy az adventi időszak Jézus Krisztus útját szívünkhöz és bűnbánatunkat is jelképezi. Mindezt a fehérvári egyházmegye - egyfajta sajátos ajándékként - a püspöki kert megnyitásával kívánja segíteni, átélhetővé tenni. S nem csupán a fehérváriaknak, mert az ünnepi udvarnak már másutt is híre ment, nagy örömükre sokan eljönnek évről évre.

A püspöki irodaigazgató, Ugrits Tamás elmondta, hogy kövezetet kapott az udvar, így az a babakocsival érkezőknek is kényelmesebbé válik. Tizennégy új, egységes faházat készítettek, amelyekben a mesterek munkáikat kínálhatják. Igényesebb kialakítású lesz a betlehem is, amely új alakokkal bővült.

Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató a kibővült betlehemnél Fotó: Simon Erika

Az udvar hátsó részén mesesarkot alakítottak ki a gyerekeknek, családoknak, kedves figurákkal. Ugrits Tamás hozzátette, szeretnének a családoknak kisebb-nagyobb ajándékokkal kedveskedni, adventi gondolatokat tartalmazó füzettel, társasjátékkal.

Fényképezkedni is lehet a kertben, szombatonként 14-től 15.30 óráig, ezt a lehetőséget az első száz regisztráló családnak tudják biztosítani. November 26-án, 10-től 19 óráig tart a jótékonysági és kézműves vásár. Az első adventi gyertyát 16 órakor gyújtják meg, ehhez a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákjai adnak műsort. A megyés püspök megáldja a családok adventi gyertyáit és koszorúit.

A Katolikus Karitász igazgató helyettese, Zagyva Richárd arról számolt be, hogy a Tárjátok ki a szíveteket! országos adománygyűjtő akció Székesfehérvárról indul, és november 26-án, szombaton, 15.45 órakor a Püspöki Palota előtt Spányi Antal püspök, karitász elnök nyitja meg.

A székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy igazán csak a szeretettel lehet megszólítani az embereket, és a város is ebben a szellemben készül az év talán legszebb, legmeghittebb időszakára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!