Hírek

2016.11.22. 14:50

Csaltak a vízóraállással, a rendes lakók fizettek helyettük: vége a mellébeszélésnek

Az összes vízórát távleolvasásúra cserélték a Tóvárosban, így vége a valótlan óraállások bediktálásának.

Házi Péter

Miután a Tóvárosi Lakásfenntartó Szövetkezet úgy döntött, az összes vízórát rádiós leolvasásúra cseréli, volt lakó, aki 40 ezer forintnál magasabb pótszámlát kapott, miután az óracsere miatt a Fejérvíz végre bejutott a lakásába. Ez, mint Szabó Ernőtől, a szövetkezet elnökétől megtudtuk, azért volt fontos, mert a lépcsőházakban olykor több lakó sem a valós fogyasztását vallotta be hosszú időn át.

– Emiatt a ház főmérője és a lakásokban lévő almérők között gyakran jelentős különbség volt, ezt pedig a szövetkezetnek kellett kifizetnie a közös költség, azaz a rendesen fizető lakók terhére. A  befizetések során a pótszámlák a Fejérvízhez érkeznek be, aki ezeket az összegeket visszautalja, a remények szerint decemberben a szövetkezetnek – mondta Szabó Ernő.

A szövetkezet 948 lakásában összesen másfélezer órát cseréltek le két ütemben: az első nagyobb adagot tavaly, idén pedig a maradék egyharmadot. A régi órák állásáról jegyzőkönyvet vettek fel a vízmű munkatársai, ez alapján készültek a pótszámlák.

– Köszönettel tartozunk a Fejérvíznek és a Széphőnek, hogy a leolvasáshoz szükséges rendszert kialakították, az órák cseréjét és a távleolvasós szerkezeteket pedig a szövetkezet állta 14 millió forinttal – tette hozzá Szabó Ernő. Októbertől  tehát a melegvízmérő órákat a Széphő havonta olvassa le, a Fejérvíz pedig (egy ideje) minden hatodik hónapban teszi ezt, így a hamisan bejelentett óraállások hamar kiderülnek, könnyebb  a visszaéléseket időben felszámolni. (Az persze egy másik kérdés, hogy a tartozást felhalmozó illető ki is fizeti-e a tartozását a vízműnek.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!