Hírek

2016.10.07. 13:21

"A kocsik között festették fel a megállni tilost jelentő csíkozást" (frissítve)

Mindezt olvasónk, Zoltán írta, aki szerint senki nem tájékoztatta a Sarló utca 25. lakóit arról, hogy nem állhatnak majd meg a saját lépcsőházuk előtt. A képviselő szerint annyi autó állt a bejárat előtt, hogy a tűzoltó, mentő sem fért volna oda, ráadásul ezt a részt járdaként használják.

Házi Péter

A Sarló utca 25. előtti zsákutcát, ahol az épület bejárata van, a napokban sárga csíkozással látták el, ami a KRESZ szerint különösen veszélyes helyet jelent, ahol megállni tilos. „44 család nap mint nap erre közlekedik. Itt szállnak be a gyerekek az autóba, itt állunk meg, amikor visszük beteg szüleinket valahová és itt állunk meg, amikor nagybevásárlásból cipeljük fel a holminkat és itt is szoktak költözködni emberek néha. Most ez csak úgy lehetséges, ha elgyalogolunk a következő sarokig, mert a Sarló utcában is tilos megállni végig" – írta olvasónk, Zoltán, aki szerint úgy készült a sávozás, hogy körbefestették a két, ott parkoló autót. Olvasónk szerint képtelenség a környéken megállni, most hét autó parkolóhelyét vették el, s erről semmilyen előzetes tájékoztatást nem kaptak a lakók.

Fotó: olvasó, Házi Péter

– Nem olyan régen készült el a ház előtt az ideiglenesen murvás parkoló, ahol 60 autó fér el, s jelenleg is készülnek a háztól néhány méterre, az utca másik oldalán az új parkolók, végeredményben 152 új parkoló lesz a közvetlen közelben – reagált a felvetésekre Horváth Miklósné önkormányzati képviselő, aki szerint több lakó jelezte számára, hogy ezen a területen, amit járdaként használnak az erre járó anyukák, gyerekek, állandóan sok autó parkol és veszély esetén a tűzoltó vagy a mentő sem tud a bejárathoz menni. Ezen okok miatt festették fel a sárga csíkozást, illetve a zsákutca végéhez egy mozgássérült táblát is tettek, hogy a rászorulók megállhassanak. A képviselő szerint a felfestés nem azt jelenti, hogy ne szállhatnának itt ki a nehezen mozgók, vagy, hogy költözés miatt ne állhatna itt meg a teherautó. Mint mondta, ha a lépcsőház lakóinak kétharmada kéri a felfestés megszüntetését, eleget tesznek annak. Szerinte azonban sokak megelégedésére történt a változás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!