2016.09.29. 17:23
Megjelent az Egytálételek könyve!
Újabb kiadvánnyal bővült sorozatunk: megjelent az Egytálételek könyve, mely igazi segítség, ha gyorsan kell finomat főzni.
Megjelent a Pannon Lapok Társaságának legújabb, tizenkilencedik receptgyűjteménye, az Egytálételek könyve, melyet mától lehet megvásárolni ügyfélszolgálati irodánkban.
Mint mindig, most is olvasóinknak köszönhetjük a legújabb forgatnivalót.
Közel ezerkétszáz recept érkezett be a négy megyéből (Vas, Zala, Veszprém és Fejér) és örömmel tapasztaltuk, hogy idén is kitettek magukért a Fejér Megyei Hírlap olvasói: a térségből ugyanis harminchatan küldtek be sikerrel receptet, többüknek nem csak egy leírása gazdagítja az Egytálételek könyvét.
Fotó: Molnár Artúr
Mint mindig, most is egy tiszteletpéldánnyal köszöntük meg a kreatív hobbiszakácsok erőfeszítéseit.
A legújabb kiadvány első példányait Zajácz D. Zoltán digitális főszerkesztő adta át szerkesztőségünkben, aki megjegyezte: Nem csak küllemét tekintve érdemel figyelmet a sorozat legújabb „tagja”, hiszen átlapozva szembetűnő, hogy számos, egyedi receptet találhatunk benne, melyek valódi segítséget jelentenek, ha gyorsan kell, finomat alkotni.
A jó hangulatú átadón most is találkozhattunk azokkal a háziasszonyokkal, akik több éve segítik receptjeikkel a sorozatot. Ilyen Baricza Tiborné is, aki ezúttal a csirkés, tepsis burgonya egy megbolondított változatát ajánlotta a könyv szerkesztőinek figyelmébe.
– Az a titka, hogy egy különleges, paradicsomos, fokhagymás, currys és száraz vörösboros szósszal locsolom meg a krumplit és a csirkecombot. Ez a vejem kedvence, így ha hazajönnek a lányommal Németországból, mindig ezt készítem el nekik. Nagyon laktató, de nem bonyolult, kezdők is megpróbálkozhatnak vele – magyarázza a tapasztalt háziasszony, aki azt is hozzáteszi, gyakorta készít egytálételeket, mert kevés utánuk a mosogatnivaló és míg sül a sütőben az ebéd tud mást is csinálni.
A találkozó alakalmával, pár kevésbé ismerős arcra is felfigyelek a megjelentek között. Jakabné Kóber Anita például most másodszor küldött be receptet, kettő közülük be is került a Pannon Lapok Társaságának tizenkilencedik kiadványába.
– Az amerikai sajtos tészta nálunk abszolút befutó. Ez annak az átdolgozása, amit a filmekben is látunk. Egy nagyon jellegzetes ízű cheddar sajttal készül a szósz, amibe mustárt és borsot keverek, ettől lesz igazán pikáns. A tetejére pedig egy pirított zsemlemorzsás, fokhagymás réteg kerül. Egyszerűen isteni! – magyarázza Anita.
Az Egytálételek könyvébe a húsos, rizses és zöldséges fogásokon túl, egy külön, édességeknek szentelt fejezet is található. Pap Adrienn például ide szánta kiflifelfújt névre halgató fogását.
– Egy kicsit a mákosgubára hajaz, csak mák nélkül, vaníliával. Desszertnek, de főételnek sem utolsó – újságolja a fiatal hölgy.