Hírek

2016.07.11. 11:01

Órákon át keresték az eltévedt fiút a Bakonyban

"Nem tudom, hol vagyok!" - ezzel hívta fel tegnap este 20 óra után a rendőrség tevékenységirányító központját egy 16 éves fiú, aki eltévedt a Bakonyban. Négy órát át keresték a rendőrök a helyi vadőrrel karöltve, mire egy vadászlesen ráleltek.

Buthy Lilla

Az Isztiméren lakó - neve elhallgatását kérő - fiú kirándulni indult a Bakonyba, aztán hirtelen arra eszmélt, hogy ráesteledett. A fiú telefonon mesélte el történetét a feol.hu-nak.

- Vasárnap délután otthon voltam, unatkoztam. Mivel nagyon szeretek erdőkben járkálni, úgy voltam vele, miért ne induljak el most is. Aztán besötétedett, nem tudtam merre vagyok. Összefolyt az erdő - kezdte a túrázó, akinél szerencséjére több liter víz, cukros ételek és telefon is volt, mindegyik nagyon jó szolgálatot tett. A rövid ideig tartó pánikbaesős szakasz után, - amikor azt hitte, mindennek vége - lehiggadt és felhívta a rendőrséget és a szüleit is.

- Találtam egy vadlest, ahol volt térerő. Ez lett a bázis. GPS-en meg tudtam nézni, nagyjából hol vagyok, a járőrök pedig már elindultak a keresésemre. Folyamatosan szirénáztak nekem, így be tudtam tájolni, hogy most éppen közelednek hozzám, vagy távolodnak - idézte fel nyugalommal a hangjában a tegnapi "kalandot" a fiatalember.

A Tevékenységirányító Központ - ide érkezett tegnap este a segélykérő hívás

A vadőr ismeri az egész környéket, ő is segítette a rendőrök munkáját, együtt jártak be a körlet összes 18-as vadlesét. Több mint négy óra keresés után, háromnegyed 1-kor találtak rá a fiúra, aztán hazavitték.

- Az volt a baj, hogy bementem az erdő mélyére, és olyan helyre keveredtem, ahol még nem jártam. Főleg azzal rontottam el, hogy nem figyeltem az időt - zárta a fiú, aki a félelmetes tapasztalat ellenére, a jövőben is túrabakancsot húz majd.

Somenyi Viktor a TIK ügyeletvezető helyettese végig kontaktban maradt a fiúval. Ő koordinálta a fiatal segítéségére igyekvő móri rendőröket is. Elmesélte, többször megszakadt a vonal, de óriási szerencse volt, hogy a fiatalember feltöltött okostelefonnal indult el túrázni, így 4-5 órán keresztül tartani tudták vele a kapcsolatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!