Hírek

2016.04.16. 16:32

Kigyulladt egy családi ház Székesfehérváron, mesterlövészt hívtak a gázpalackokhoz (frissítve)

A tűzoltók öt vízsugárral oltották a lángokat. Az épületekben található gázpalackok miatt rendőrségi mesterlövészt kértek a helyszínre.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egy családi ház és a melléképülete lángolt kétszáz-háromszáz négyzetméteren Székesfehérváron, a Lugosi utcában szombat délután. A tűz a szomszédos lakóházakat is veszélyezteti.

Helyszíni információink szerint a ház tetőszerkezete, és a melléképület szinte teljesen leégett.

Fotó: Koppán Viktor

A városi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral oltják a lángokat. Információk szerint az épületekben dissou- és oxigénpalack is található, ezért rendőrségi mesterlövészt kértek a helyszínre.

Frissítés: Helyszíni tudósítónk információi szerint a fehérvári mesterlövészek kilőtték a palackokat. Az oltást a pétfürdői tűzoltók is segítik, jelenleg már az utómunka zajlik.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rendőrségi mesterlövészek hat különböző típusú palackot lőttek ki.

A kilövés előtt a szomszédos három ház lakójának, összesen tizenkét embernek, ideiglenesen el kellett hagynia otthonát. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók két kisméretű búvárpalackot és egy propán-bután gázpalackot hűtenek a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!