Hírek

2015.11.06. 18:28

Támad a szmog Fejérben

Székesfehérvár – A szmogriadó készültségi fokozatát rendelte el pénteken a város polgármestere.

Fejér Megyei Hírlap

Küszöbérték felett a szállópor koncentráció – riasztási fokozat lépett életbe a városban, mivel a szállópor koncentrációja november 5-én meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. Az időjárás-előrejelzés szerint az elkövetkező napokban sem várható javulás a légszennyezettséget érintően, így az önkormányzat hatályos rendelete alapján a szmogriadó készültségi fokozatát rendelte el Székesfehérvár polgármestere –tájékoztatott lapzártakor az önkormányzat sajtóirodája.

A szállópor koncentrációja a Palotai út és Mészöly Géza utca kereszteződésében lévő helyi automata mérőállomás adatai szerint meghaladt a köbméterenkénti 75 mikrogrammot.

Tilos az avar és kerti hulladék nyílt téren történő égetése, s azt önkormányzat azt kéri, mindenki kerülje a szilárd tüzelőanyag használatát, a lakosok főképpen a délutáni és esti órákban mellőzzék a lakás szellőztetését, a szükségesnél tovább pedig ne tartózkodjanak a szabad levegőn! A szállópor komoly egészségügyi, főképp légzőszervi megbetegedéseket okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!