Hírek

2015.10.01. 19:06

A Zene Világnapja: Bódi Árpád kapta idén a Fricsay Richárd díjat

Székesfehérvár – Koncertekkel, közös énekléssel ünnepelték meg csütörtökön a Zene Világnapját a Gáz utcai Sportcsarnokban.

Sebestyén Lilla

Közel húsz kórus, rengeteg zenész és táncos ünnepelte meg együtt a Zene Világnapján a Gáz utcai sportcsarnokban, ahol a gyönyörűen csengő klasszikusok mellett helyet kaptak a népi gyermekdalok, és más nemzetek muzsikái is.

Október elsejét 1975 óta tartják számon úgy, mint azt a napot, amely összehozza az embereket, reményt ad, és előcsalogatja a legmélyebb érzéseket a zene által, amely egyszerűen képtelen hazudni és talán pont ezért olyan nagyszerű. A közös zenélés azonban nem csak arra volt nagyszerű alkalom, hogy átéljük és magunkba szívjuk ennek hangulatát, hanem arra is, hogy elismerjük azokat, akik megtettek mindent Fehérvár zenei életének felvirágoztatásáért.

Bódi Árpád meghatódva fogadta a Fricsay-díjat a Zene Világnapján. Fotó: Koppán Viktor

A többi évhez hasonlóan idén is átadták a Fricsay Richárd díjat, mégpedig Bódi Árpádnak, aki 1981-től napjainkig példamutató figurája megyeszékhelyünknek.

Volt hegedűtanár, igazgatóhelyettes, jelentős szerepet játszott az Alba Regia Szimfonikus Zenekar életében, zenekart alapított, sikerrel képviselte hazánkat külföldön és az országos kamarazenei találkozó szervezésében még nyugdíjba vonulása után is aktívan közreműködött és nem utolsó sorban a keze alatt olyan muzsikusok nőttek fel, amelyek szintén Fehérvár büszkeségeivé váltak.

Mindezt pedig kifogyhatatlan lelkesedéssel és szeretettel tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!