Hírek

2015.08.13. 15:32

Hol nyaralnak a politikusok?

Székesfehérvár – Hol töltik a forró nyári napokat a politikusaink? A sok teendő közepette vajon jut idő a pihenésre? Fehérvári képviselőket és a polgármestert faggattuk a témában, s most kiderül, ki hogyan kapcsolódik ki.

S. Töttő Rita

Olyannyira uborkaszezon van, hogy még a politikusok is ritkábban szerveznek hivatalos eseményt ezekben a hetekben. A forróság őket is leggyakrabban a vízpartra űzi. De vajon hová mennek a fehérvári önkormányzati képviselők? Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester elárulta:

- Immár hagyományosan a Balaton a fő helyszíne a családi nyaralásainknak. Ezen a nyáron is eltöltöttem ott egy hetet gyermekeimmel és feleségemmel. Ezek a napok mindig a családról, a közös játékról szólnak. Az időjárás is kegyes volt hozzánk idén, mind a Balatonnál töltött időszakban, mind abban a néhány napban, amikor a horvát tengerparton jártunk. Ide már kicsit bővebb, családi és baráti társasággal mentünk. Nagyon jól éreztük magunkat az Adrián, de a nagy kedvenc továbbra is a Balaton, tehát a családdal jövőre is „hazai vizeken” maradunk.

Néhány napot Márton Roland (MSZP) is a kikapcsolódásnak szentel nyaranta:

- Két alkalommal is a Dráva felsőszentmártoni szakaszán horgászok családi körben, alkalmanként három napig. Június végén már voltam és augusztusban még egyszer visszatérünk.

Az önkormányzati képviselőnek azonban hosszabb kikapcsolódásra nincs ideje, tette hozzá, bár még egy négynapos, hosszú-hétvégés pihenésre futotta Észak-Olaszországban, ahol éppen most nyaral.

Horváth-Tancsa Ágnes (Jobbik) a magyar tengerpartot választja minden évben:

- A nyári szünet nagy részét Balatonakarattyán töltjük a családi nyaralóban, így elsősorban a Balaton északi partján kirándulunk, főleg kerékpárral. Idén például Tihanyba, Pécselyre, a Somlyó-hegyi kilátóhoz bicikliztünk el a gyerekekkel Balatonakarattyáról. Már nagyon várjuk, hogy épüljön kerékpárút Székesfehérvár és Balatonakarattya között is – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak.

Alapvetően nagyon szeret utazgatni Buth Sándor (Együtt-PM) is.

- Szeretem a horvát tengerpartot, de a lengyel Balti tenger partján is élvezem a sétát lengyel barátaimmal. Idén sajnos egészségügyi problémáim miatt nem tudtunk egyik helyre sem ellátogatni, ezért szép tájakat kerestük fel egynapos kirándulásokon, valamint lengyel barátaimmal Székesfehérvár vendégszeretetét teszteltük. Természetesen a legélvezetesebb az, amikor másfél éves kis unokámmal, Jankával lehetek. Bízom benne, lesz rá lehetőségem, hogy unokáimmal az általam szeretett tengerpartokat ismét felkeressük.

Szigli István (független) szintén unokázik rendszeresen ezen a nyáron is, ami, mint hangsúlyozta, nagy öröm neki és feleségének. Sőt, legkisebb lányuk most ment férjhez, ami szintén sok idejüket lekötötte. Így a nyár nagy részét eddig is itthon töltötték:

- Javarészt Székesfehérváron és Csókakőn töltjük az időnket, de már nagyon hiányzik egy kis kikapcsolódás. Van esély rá, hogy egy hétre szeptemberben el tudunk menni valahová néhány napra.

Az idei nyáron nagyobb utazást nem tervezett Farkas László (független) sem, de, mint kiderült, így sem telt nyaralás nélkül számára a nyár.

- A közgyűlési szünetben többet voltam a Velencei-tó partján található családi örökségemben. Hódolhattam kedvenc hobbimnak, a kertészkedésnek, valamint régóta húzódó munkákat is elvégeztem a ház körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!