Hírek

2015.08.13. 18:41

Biztonságosabb lesz a 81-es és a 7-es főút csomópontja

Székesfehérvár - Sok baleset történt korábban a 81-es és a 7-es főutak találkozásánál a gyorsítósáv hiánya miatt. Most megépítik a hiányzó sávokat.

Házi Péter

A nyolcvanas évek elején épült különszintű kereszteződésben, mivel nem gyorsforgalmi útnak épült, nem volt előírás az útra felhajtó autósok számára külön gyorsítósáv megépítése. A tapasztalat azonban azt mutatja, szükség van ezekre, mert sok volt itt a baleset amiatt, hogy a felhajtó autósok nem várták meg, hogy tiszta legyen a terep , simán felhajtottak az útra. Ez a veszély most megszűnik.

A gyorsítósávok építésének előkészületei már megkezdődtek
Fotó: Koppán Viktor

Heteken át forgalomszámláló diákok ültek a 7-es és a 81-es út találkozásának környékén, nem messze a Fecskeparttól. Az elmúlt napokban pedig kis piros kitűzőkarók is megjelentek a 81-es út városból kivezető szakaszán, látható, hogy valamilyen bővítést terveznek.

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei területi igazgatóját, hogy megtudjuk, „mire készülnek”. Amint Molnár István területi igazgató elmondta, a közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekről szóló projekt keretében megkezdték a a 7-es és 81-es főutak külön szintű csomópontjának korszerűsítését, a munka közel 180 millióba kerül.Ez a csomópont 1982-1983-ban épült, sokan gyorsforgalmi útnak vélik a kétszer két sáv miatt, éppen ezért, amikor például a hetes útra próbálnak itt felhajtani, azt gondolják, külön gyorsítósáv várja majd őket a hídon. Nos, ilyen sáv jelenleg nincs, éppen ezért sok koccanásos baleset történt itt, hiszen ahhoz, hogy be tudjunk sorolni, a főúton érkezőknek ki kell húzódniuk a külső sávba, vagy meg kell várnunk, amíg nem jön autó.

A 81-esen Győr irányába, a hetesen az Új Csóri út felé építik meg a gyorsítósávokat

– A forgalombiztonság javítása érdekében a 7-es számú főút Székesfehérvár Új-Csóri út felé vezető oldalán, illetve a 81-es számú főút mellett Győr irányába gyorsítósávokat alakítunk ki, segítve ezzel a járművezetők főútra történő besorolását. A 81-es főúton pedig egy balra kanyarodó sáv épül meg a Horgász dűlő irányába – fogalmazott Molnár István. A 7-es főút alatt, a 81-es főúton 2014-ben kialakított forgalmi rend szerinti burkolati jeleket felfestéssel megerősítik. Jelenleg egyébként a töltésszélesítési és a régészeti feltárási munkák zajlanak, s várhatóan október 15-re készülnek el az új sávok. Addig többször számíthatunk itt terelésre, óvatosan vezessünk errefelé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!