Hírek

2015.08.10. 16:51

Két tolvajt is a térfigyelők buktattak le Iszkaszentgyörgyön

Iszkaszentgyörgy - Reszkess,ha rosszban sántikálsz! Két tolvajt is a térfigyelőkameráknak köszönhetően fogtak el a közelmúltban a faluban.

B. Kiss László

Az első esetben egy hölgy kerékpárját lovasították meg. Az asszony reggel letámasztotta a bringát a munkahelye előtt, aztán amikor végzett, már nem találta ott. Figyelem! Kamerákkal megfigyelt település. A fenti szövegűtábla nem véletlenül díszeleg ott az iszkaszentgyörgyi helységnévtáblák alatt.

A térfigyelők által rögzített fölvételek átnézésekor a feladatot végzőszemélyek egy némileg gyanúsan viselkedő nőre figyeltek föl. Azt azonban nem lehetett látni, hogy ő lopta volna el a biciklit. A kétkerekű eltűnésének napján készített más felvételek megtekintésekor azonban egyszercsak feltűnt a nő: egy kerékpár nyergében ült és a szomszéd falu felé kerekezett. A tettes nem volt ismerős az iszkaiknak, a körzeti megbízott azonban ráismert benne a szomszédos község egyik lakójára.

A tolvaj tagadta a dolgot,a pincéből azonban előkerült az ellopott kerékpár...

A másik esetben két műkővázának kelt lába, melyek a falu egy középülete előtt állnak. Ebben az esetben az egyébként súlyos, és viszonylag terjedelmes tárgyak eltűnését hamar felfedezték, mivel fényes nappal történt az eset. Nosza, nézzük csak a felvételeket! - mondták az iszkaszentgyörgyiek. A tett helyszínét jól belátta az egyik kamera. Azon azonban amit rögzített, csak egy megnyerő külsejű úr volt látható, aki nyilván túrázni érkezett a kies fekvésű községbe, hiszen hátizsákot viselt, a zsákra pedig jól kivehető volt a képen - nemzetiszínű szalag volt kötve. Ez egy becsületes magyar ember - mondták a szentgyörgyiek, és éppen továbbtekertek volna, amikor az úr hirtelen eltüntette az egyik vázát a hátizsákjában. Több helybeli azonnal a keresésére indult, és gyorsan megtalálták a férfit,aki még a faluban időzött. A vázatolvajt a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!