Hírek

2014.08.28. 07:50

Lajoskomárom: Halnap a Mezőföldön

Lajoskomárom - A térségeken és tájegységeken átívelő gasztronómiai kalandozás, a Halkavalkád fináléjához érkezett: a korábbi rétimajori és velencei-tavi programokat a hét végén a Mezőföldi Halnap követi.

V. Varga József

A rétimajori halászcsárdában Lévai Ferenc, a nemzet halásza köszöntötte a vendégeket. A halra fókuszál szombati előadása is

Halkavalkád elnevezéssel a Sárrét Közalapítvány, a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület és a Mezőföld Helyi Közösség Egyesület velencei-tavi és mezőföldi gasztronómiai kalandozásra, családi programokra és szórakozásra, főzőversenyre és grillpartira invitálta a nyáron az érdeklődőket. A térségeket és tájegységeket összekötő attrakció a Mezőföldi Halnappal fejeződik be augusztus 30-án, szombaton Lajoskomáromban, a horgásztavaknál. Pirtyák Zsolt polgármester és Dörögdi Gábor, a Győzelem Horgászegyesület elnöke 8 órakor mond köszöntőt, majd kezdetét veszi a horgászverseny és a főzőverseny.

A horgászatról, a halászatról és az egészséges táplálkozásról 11 órakor Lévai Ferenc, a nemzet halásza, a rétimajori Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója tart előadást. Az ebéd utáni szieszta helyett napjaink horgászturizmusát elemzik a szakmai fórumon, helyi termék bemutató és vásár várja a sokaságot, bemutatkozik a horgászegyesület, valamint kinyit a projektötlet-sátor is. Az eredményhirdetést és a díjátadást tombolasorsolás követi, a koncerten fellép a Sógorok együttes és Dankó Szilvia, az egész napos forgatagot 20 órától a horgászbál zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!