Hírek

2014.08.09. 13:04

Csülökfesztivál, park és harangtorony Úrhidán

Úrhida - Az Úrhida-napok programjai sorában pénteken este harangtornyot, szombaton délben szabadidőparkot avattak.

V. Varga József

Az önkormányzat és a kulturális egyesület vidékfejlesztési pályázaton nyert forrást a tájház fejlesztésére. Felújították a romos állapotú pincét és egy haranglábat építettek. Amint Bognár József polgármestertől megtudtuk: a projekt szervesen illeszkedik egy Árpád-kori településrész elképzeléshez.

Az Arany János utcai szabadidőpark második ütemében egy 75 négyzetméter alapterületű fedett beülővel és fedett színpaddal gyarapodott a település, s elkészült a pálinkaházi kút is. A szabadidőparkot Törő Gábor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke avatta fel, s egyben megnyitották a kistérségi nyugdíjas találkozót, valamint községi kitüntetéseket adtak át. Az Úrhida-napok egyik slágerének idén is a csülökfesztivál bizonyult, melyet már kilencedik alkalommal rendeztek meg.

Komáromi Ferenc (j) 1977-es évjáratú Alfa Romeo Spider-ét mutatja Bognár József polgármesternek (b), Törő Gábor országgyűlési képviselőnek és klubtársának, Szebek Mihálynak az úrhidai falunapon (Fotó: V. Varga József)

A nagyszabású főzőversenyen egyesületek, családi csapatok, baráti társaságok mutatták meg gasztronómiai tudományukat. A szórakoztató programok, műsorok mindenki kedvére szolgáltak: fellépett a Tűzvonalban rock együttes, a Coco Loco formáció, Karda BeátaVincze Lilla és Czédulás Felícia. A kispályás futballtornán a település vándorkupájáért mérkőztek a csapatok, s veterán autók és motorok is felvonultak. Ma regionális póni minősítő versenyt rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!