Hírek

2014.06.11. 13:30

A város bérlakásaiba senkit sem fogadhat be a bérlő!

Nem egyszerű történet Weisz Mártáé, akit, hogy ne kelljen az utcára mennie, befogadott egy jóbarátja. A gond csak az, hogy egy önkormányzati bérlakásba, amihez viszont nincs joga a bérlőnek.

Házi Péter

Jóhiszeműen járt el az ismerősöm, amikor befogadott, nem gondoltuk, hogy emiatt akár az ő szerződésük is veszélybe kerülhet - mondja Weisz Márta, aki nem tudja, hová mehetne most

- Azzal, hogy befogadtak az önkormányzattól bérelt lakásukba, úgy tűnik, nagy bűnt követtek el az ismerőseim: néhány hetet kértem csak, abban a reményben, hogy júniusban végre nekem is sikerül lakást kapnom, mert teljesítem azokat a kritériumokat, amelyek egy lakás kiutalásához kellenek. Ám miattam most elveszthetik a lakásukat a jóakaróim - mondja Weisz Márta, aki, miután nem tudta devizahitelét törleszteni, elveszítette a lakását. Megjárta az átmeneti szállót, lakott jóakaróknál, s végül ismerőse Gánts Pál utcai bérlakásában. A jó ismerős, aki családjával május közepén kapta meg a várostól a lakást, időközben a nagyszülőkhöz költözött Nagykanizsára, mert ápolni kell őket. Sikerült elérnünk telefon, a hölgy nem kívánta nevét vállalni, ám elmondta, beteg kislányuk kezelése miatt jó lenne Fehérvárra visszaköltözniük, mert innen könnyebb a kezelésre járniuk, de most a nagyszülők ellátásában kell helyt állniuk. Némi haladékot kérnek a fehérvári önkormányzattól, a szóban forgó lakás az utolsó szalmaszál, hogy valamikor visszatérhessenek ide.

- A bérlakások kiutalásáról döntő bizottság szinte azonnal tárgyalta a család kérelmét, ismerve kislányuk betegségét, soron kívül meg is kapták a lakást. A bérlakások gondnokai havonta végigjárják a lakásokat, ellenőrzik, hogy az erre jogosult lakik-e ott. Egy ilyen ellenőrzés alkalmával derült ki, hogy más használja a lakást, pedig erre a szerződés nem ad lehetőséget - mondta a Fejér Megyei Hírlap érdeklődésére Dienesné Fluck Györgyi szociális és idősügyi tanácsnok, aki kiemelte, szó nincs arról, hogy emiatt azonnal felmondanák a bérleti szerződést, ám egy levélben most arra szólítják fel a jogos bérlőket, döntsék el, használni kívánják-e a lakást vagy sem, hiszen félezer fehérvári vár bérlakásra. A levél arra is felhívja a figyelmet, hogy jegyzői engedély nélkül senkit sem lehet befogadni a város bérlakásaiba.

Akárhogy is, de Weisz Mártának, aki jelenleg leányával és 3, valamint 4 éves unokájával tartózkodik a lakásban, el kell hagynia azt. A kérdés, amire egyelőre nincs válasz: lesz-e neki bérlakása?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!