Hírek

2014.05.28. 19:10

Lakásszövetkezet: a többszázmilliós hitel felvételének körülményeire kíváncsiak

A Civil Központ 250 férőhelyes nagytermében sem jutott mindenkinek ülőhely azon a találkozón, amelyen az I. számú Lakásfenntartó Szövetkezet körüli történéseket és a jelenlegi helyzetet ismertették a tárgyalásokon a lakókat képviselők, valamint Fehérvár polgármestere.

Házi Péter

Néhány megjelent lakó feliratokkal is kifejezte véleményét

- Nem akarok számháborúba bocsátkozni, de a tavaly októberi városházi találkozónak a Városháza díszterme sem volt elég nagy, 3-400 ember biztosan részt vett azon a megbeszélésen - emlékeztetett Cser-Palkovics András polgármester, aki ezúttal is hangsúlyozta, az önkormányzatnak jogilag ugyan nincs hatásköre a szövetkezet működésére, de nem nézheti tétlenül, hogy ekkora feszültség alakuljon ki a városban. Mint elmondta, részt vett a szövetkezet igazgatóságának keddi ülésén. Az ott elhangzottak alapján várhatóan júniusban folytatódik a szövetkezet vezetése és a tagok képviselői közti tárgyalás, hogy a felmerült kérdésekre végre érdemi válaszok szülessenek. A teljes tagságot érintő gyűlés összehívására pedig várhatóan októberben kerülhetne sor. A polgármester arra kérte a megjelenteket, hogy a megoldást keressék, ehhez persze szükséges az is, hogy a lakók érdemi válaszokat kapjanak kérdéseikre.

Berta Béla ügyvéd, szövetkezeti tag az elmúlt hónapok történéseit ismertetve összefoglalta, hogy elsősorban a szövetkezet felújítások miatti hitelfelvételének körülményeire voltak kíváncsiak. Szerették volna az erről szóló banki szerződést látni, illetve azt tudakolták, miként választotta ki a szövetkezet a felújításokat végző vállalkozásokat. A szövetkezet vezetése amiként korábban jelezte nem vett részt ezen a találkozón, így ezekre a kérdésekre nem kaptak választ a megjelentek.

- Azt kell eldönteni, hogy egy esetleges közgyűlésen ezekre a kérdésekre várunk választ, vagy esetleg a szövetkezet vezetése lemondásának szükségességét vetjük fel? - tette fel a kérést Berta Béla, mire taps alakult ki a teremben. Az ügyvéd szerint mindenesetre folytatni kell a tárgyalásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!