Hírek

2014.04.28. 15:05

Kisgyermeknevelőket köszöntöttek hétfőn

Székesfehérvár - Április 21.-hez, a bölcsődei dolgozók napjához kapcsolódóan köszöntötték hétfőn a bölcsődei dolgozókat műsorral a Hiemer-házban.

Kocsis Noémi

A bölcsődetémával kapcsolatban az utóbbi években leginkább egy szó szokott eszünkbe jutni, különösen, ha a bölcsődei férőhelyek kérdése is felmerül. Az, hogy kevés. A csökkenő gyermeklétszám ellenére kevés a bölcsődei férőhely, országosan is, s bizony ezzel a gonddal küzd Fehérvár is, évek óta, a fejlesztések ellenére. A nemrég bevezetett Gyed extra tovább növelte a hiányt, némelyik fehérvári intézménybe négyszer-ötször több kisgyermeket szeretnének felvetetni szüleik, mint ahány férőhely van, a várólisták zsúfoltak.

A bölcsődei dolgozókat, kisgyermekgondozókat köszöntötték hétfőn délután a Hiemer-házban. Cser-Palkovics András polgármester kihangsúlyozta köszöntőjében: az ágazat dolgozóinak anyagi, és morális megbecsülése is kiemelkedően fontos lenne. A jelen lévőket ezután a Brunszvik óvoda Katica csoportosai, majd a Hermann Zeneiskola két növendéke, Légrádi Noémi és Eszter (Varró János tanszakvezető citerás növendékei) szórakoztatták.

 

A vendégek között volt Joháczi Etelka, a napraforgó bölcsi kisgyermeknevelője. Közel 30 éve van a pályán, s bár óvodásként is óvó néninek készült, igen közel maradt a zsenge korosztályhoz. Jelenleg 13 apróság van a keze alatt, imádja őket.

- Talán most már ránk is vonatkozik majd a pedagógus életpálya modell, mert eddig mi nem tartoztunk ide. Manapság azonban már az óvodapedagógusokkal képzik a bölcsődéseket gondozókat is - mondja, hozzátéve: szabadnapjukat, április 22-ét is a bölcsiben töltötték, sportoltak, főztek, lazítottak kicsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!