Hírek

2014.04.25. 20:10

Különleges kaktuszok

Székesfehérvár - A hét végén különleges kaktuszokat láthatnak az érdeklődők a Szent István Művelődési Házban.

Miskei Anita

Pénteken nyílt meg és egészen április 27-ig, azaz vasárnapig megtekinthetik az érdeklődők a kaktuszkiállítást és -vásárt, melynek a Szent István Művelődési Ház ad otthont. A három napos, ingyenesen látogatható seregszemlén kaktuszgyűjtemények szebbnél szebb darabjait, igazi különlegességeket tekinthetnek meg az érdeklődők, és lesznek érdekes előadások is. A kaktusz egy különleges növény, melyet szívesen gyűjtenek, ápolnak még a gyerekek is. Az idei hagyományos kiállításon is különleges kaktuszcsodákkal találkozhatnak a látogatók, melyek nem másutt, mint itthon nőnek, szépülnek, virágoznak. Ráadásul – vélekedik a kaktuszgyűjtők többsége – ezeknek a növényeknek lelkük van, amit érezni kell. Így akár tavasszal, vagy nyáron is virágozhat a karácsonyi kaktusz, s nőhetnek, erősödhetnek a többi növénnyel együtt otthonunkban, kertünkben.

A Szent István Művelődési Házban a kaktuszok kedvelői vasárnap estig megcsodálhatják a kiállítást. Fotó: Koppán Viktor

A tárlaton egyébként szakmai tanácsot is kaphatnak az érdeklődők, megtudhatják, miként kell ápolni, öntözni a kisebb, nagyobb fajtákat. Milyen hőmérséklet, s fény kell ezeknek a növényeknek, melyek igen szívósak. Az érdeklődők a szárazságtűrők szinte minden fajtáját megismerhetik a kiállításon, s a legkülönlegesebb fajták beszerzésére is lehetőség nyílik. Hiszen a gyűjtők jó tippekkel is szolgálnak az érdeklődőknek. Akik között sok a gyermek, a legkisebbek szívesen visznek haza a kisebb, különleges formájú szárazságtűrő növényekből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!