Itt vannak a részletek

2024.05.27. 13:00

Megnyílt a jelentkezési lehetőség az Animóka Animációsfilm-készítő táborba

Elindult a jelentkezés az Animono animációsfilm-készítő szakkör nyári táborába.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Meghirdette nyári táborát az Animono animációsfilm-készítő műhely, amely tevékenységéről nemrég olvashattak. A művészeti tábort a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezi a 9–16 éves korosztály számára 2024. augusztus 26–30. között a Felsővárosi Közösségi Házban (Székesfehérvár, Havranek József utca 27.) és annak kertjében. A napközis jellegű táborban statikus képeket, térbeli figurákat, majd ezek felhasználásával – a dinamikus mozgás illúzióját keltve – animációs filmet készítenek a gyerekek. Az idei tábor témái: Fűszálak közt, virágok szirmán – bogarak, pillangók és társaik; Űrexpedíció az ismeretlen bolygó meghódítására. A résztvevők választhatnak a témák közül, amely alapján animációs filmet, képregényt, vagy grafikát készítenek. A gyerekek dolgozhatnak csoportosan vagy egyénileg is.

A foglalkozások során a gyerekek papírból síkbábokat (2D), vagy különböző anyagokból összeállított maketteket, szereplőket (3D) készítenek, majd ezekkel forgatják le a saját ötletük alapján az animációs filmeket. Az elkészült grafikákból, képregényekből, makettekből a tábor utolsó napján kiállítást rendez a tábor vezetősége, a filmeket pedig bemutatják a szülőknek.

A tábor vezetője Debreczeni Katalin grafikusművész, az ANIMONO Animációsfilm-készítő Műhely vezetője.  

Jelentkezési határidő: 2024. július 31., szerda

További információs és a tábor részletes programja napi bontásban elérhető a Fehérváriprogram.hu oldalon a Felhívások menüpont alatt.

Az Animono animációsfilm-készítő szakkörről készült írásunk IDE kattintva érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában