Hírek

2014.04.15. 15:36

Kulcsi per – későbbi folytatás

A kulcsi családirtó H. Csanád ügyében szerda 9 órára kitűzött tárgyalást kénytelen volt elhalasztani a bíróság.

Zsigó Ferenc

A Székesfehérvári Törvényszék sajtóosztályától kapott közlemény szerint a halasztás oka az, hogy a Győri Igazságügyi Orvosszakértő Intézet nem terjesztette be a bíróságra szakvéleményét, tekintettel arra, hogy az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) még nem küldte meg nekik a vádlott vizsgálatával kapcsolatos iratokat. „A bíróság a szakvélemény beérkezését követően tűz ki az ügyben új határnapot” – zárul a törvényszéki közlemény.

Mint az a korábbi tárgyalásokról szóló tudósításainkból kiderült, egy pécsi és egy budapesti – egymásnak ellentmondó – szakvélemény után a győri intézetet kérte fel a bíróság, hogy nyilatkozzon a vádlott elmeállapotáról.

Megkerestük a győri intézetet és az IMEI-t is az iratok hollétéről érdeklődve, végül a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóirodájának vezetőjétől, Szalai Tímeától kaptuk a következő választ: „Az IMEI március 25-én érkeztette a kérelmet és április 11-én postázta a kért vizsgálati iratokat, szakvéleményeket.” Vajon a győriek miért ilyen későn kérték az iratokat? (Felkérésükről tavaly november 20-án döntött a bíróság.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!