Hírek

2014.04.02. 16:40

Fülöp Tamás: élet a tűz és a jég között

Sárszentmihály - Lapunk minden évben megszavaztatja olvasóinkkal A hét pasija minirovatban szereplő urakat. Egy kétgyerkőcös tűzoltó apuka kapta a legtöbb voksot.

Kocsis Noémi

Tavaly bicskei mentős szakember, idén pedig egy sárszentmihályi tűzoltó kapta a legtöbb szavazatot a Púder nélkül rovatban az év folyamán megjelenő urak közül. Bár a rovat maga női témákról, s főleg nőknek szól, férfiak nélkül természetesen nem lenne kerek a világkép, így kerül be kéthetenként egy-egy munkájával, szakmai elhivatottságával, vagy más módon kiemelkedő úr. 2013-ban volt köztük borász, pénzügyi szakember, mérnök, gimnazista, rádiós műsorvezető, még extrém sportoló is összesen tizenkilencen. Lapunk olvasói több héten át szavazhattak ajánlószelvényen, vagy internetesen a számukra szimpatikus jelöltre. A voksok összeszámlálásánál derült ki, hogy közel kétezer szavazat érkezett, s ezek közül a legtöbbet a két tűzoltójelölt egyike, Fülöp Tamás kapta. 607 szavazata őt is meglepte, mert mint mondta, az első cikket róla látták a kollégái, ismerősei, de ő egy percig sem kampányolt saját magáért. Annak viszont nagyon örült, hogy munkájával, hozzáállásával belopta magát a szavazók szívébe. Kicsit elfogódottan, de aztán egyre bátrabban fogta a hatalmas, névre gravírozott nyereményvázát is, mert mint gyorsan megtárgyaltuk vele: inkább valamilyen tűzoltáshoz használatos eszközhöz van szokva, nem vázákhoz.

A 33 éves április 1-jén volt a születésnapja! , feleségével két kislányt nevelő Tamás édesapja nyomdokába lépve lett tűzoltó, sőt, ugyanúgy szerkezelő. Már gyerekként is biztos volt számára, hogy laktanyaközelben éli majd az életét. Tizenhárom éve erősíti a fehérvári tűzoltók csapatát, s ha van egy kis ráérő ideje, a fehérvári hokisokat is igyekszik megerősíteni hangjával a lelátóról elkötelezett Alba-drukker ugyanis. Mert ha éppen nincs tűz, legalább jég legyen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!